Прем’єр Індії Моді подзвонив путіну


16:1816.12.2022

Прем’єр-міністр Нарендра Моді в п’ятницю поговорив по телефону з президентом Росії Володимиром Путіним і повторив свій заклик до діалогу і дипломатії “як єдиного шляху вперед” в триваючій війні між Росією і Україною.

Про це повідомляє індійська агенція ANI 

“У контексті триваючого конфлікту в Україні прем’єр-міністр підтвердив свій заклик до діалогу і дипломатії як єдиного шляху вперед”, – йдеться в повідомленні канцелярії прем’єр-міністра.
Під час телефонної розмови прем’єр-міністр Моді і президент Росії Путін обговорили низку аспектів двосторонніх відносин, включаючи енергетичну співпрацю, торгівлю та інвестиції, співробітництво у сфері оборони і безпеки та інші галузі.
Переговори між двома лідерами відбулися після їхньої особистої зустрічі 16 вересня в Самарканді на полях Саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС).
Під час сьогоднішньої телефонної розмови прем’єр-міністр Моді поінформував Путіна про поточне головування Індії в “Групі двадцяти” та висвітлив її ключові пріоритети. Моді сказав, що він з нетерпінням чекає спільної роботи обох країн під час головування Індії в ШОС, йдеться в повідомленні офісу прем’єр-міністра. Обидва лідери домовилися залишатися на зв’язку один з одним.
Під час своєї останньої зустрічі в Самарканді прем’єр-міністр Нарендра Моді і президент Росії Володимир Путін високо оцінили стійкий імпульс у двосторонніх відносинах, включаючи контакти на різних рівнях. У своєму виступі прем’єр-міністр Моді сказав, що “сьогоднішня епоха не є епохою війни”.
“Сьогоднішня епоха не є епохою війни, і я говорив з вами про це під час телефонної розмови. Сьогодні у нас буде можливість поговорити про те, як ми можемо просунутися на шляху до миру. Індія, Росія залишаються разом один з одним протягом декількох десятиліть”, – сказав прем’єр-міністр Моді.
“Ми кілька разів говорили по телефону про індійсько-російські двосторонні відносини і різні питання. Ми повинні знайти шляхи вирішення проблем продовольчої, паливної безпеки та добрив. Я хочу подякувати Росії та Україні за допомогу в евакуації наших студентів з України”, – додав він.
У свою чергу, Володимир Путін сказав: “Я знаю про вашу позицію щодо конфлікту в Україні. Знаю про вашу стурбованість. Ми хочемо, щоб все це закінчилося якомога швидше”.
Він додав: “Але інша сторона, керівництво України заявило… що вони відмовляються брати участь у переговорному процесі. Вони заявили, що хочуть досягти своїх цілей, як то кажуть, на полі бою військовим шляхом. Ми будемо тримати вас в курсі всього, що там відбувається”, передає індійська інформаційна агенція.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді не проводитиме щорічного очного саміту з російським диктатором Володимиром Путіним



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube