Не обовязково доставляти Путіна до суду, трибунал може бути й заочним, – президент Латвії


21:1314.12.2022

Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що спеціальний трибунал над російськими воєнними злочинцями має відбутися незалежно від того, чи доставлять диктатора Володимира Путіна до зали суду.

Про це Левітс сказав в інтерв’ю Bloomberg TV.

Він назвав повномасштабне вторгнення Росії в Україну та жорстоку війну проти українського народу найбільшим порушенням міжнародного права з 1945 року, з часів Другої світової війни.

На переконання президента Латвії, міжнародна спільнота має відреагувати на це.

Його запитали, чи справді він вірить, що світ побачить Путіна на лаві підсудних як воєнного злочинця.

“Питання не в тому, чи привезуть Путіна до зали суду цього міжнародного трибуналу. Важливо захистити міжнародний закон”, – відповів Левітс.

Він підкреслив, що міжнародне право є основою світового порядку з часів Другої світової війни.

“І якщо ми дозволимо, або погодимося, або не відреагуємо на подібну агресивну війну, це означатиме, що закони світового порядку знищені на всіх континентах”, – сказав президент Латвії.

Левітс заявив, що міжнародна спільнота не може дозволити собі скасувати стандарти миру, запроваджені після Другої світової війни. 

“Тому міжнародний трибунал, спеціальний трибунал буде гарним проєктом для захисту міжнародного закону. Тому він має статися, навіть якщо це буде заочно”, – резюмував президент Латвії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube