Відбулися перемовини між США та Китаєм з низки важливих питань


06:3513.12.2022

В США заявили, що на “відвертій і предметній” зустрічі з китайськими посадовцями обговорювалися війна в Україні та загрози Північної Кореї.
Про це повідомляє CNN.

Зустрічі між офіційними особами США і Китаю в останні дні були “відвертими і предметними”, заявив високопоставлений представник адміністрації, додавши, що обидві сторони обмінялися думками з таких питань, як агресія Росії в Україні і загрози КНДР регіональній безпеці на Корейському півострові.

Зустрічі відбулися в Лангфані, Китай, і вони “є останніми в серії зустрічей і частиною нашої поточної дипломатії з КНР”, пояснив посадовець. Діалог відбувся після зустрічі Президента Байдена з Головою КНР Сі Цзіньпіном 14 листопада на полях саміту G20 на Балі.

Американські посадовці зустрічалися із заступником міністра закордонних справ Китаю Се Фенгом 11 та 12 грудня. До складу американської делегації увійшли помічник Державного секретаря США Ден Крітенбрінк, старший директор Ради національної безпеки США з питань Китаю та Тайваню Лора Розенбергер та заступник помічника Державного секретаря США з питань Китаю та Тайваню Рік Уотерс.

Одним з питань, на якому наголошувала американська сторона, було те, що “повернення додому громадян США, які неправомірно затримані або підпадають під заборону на виїзд з Китаю, є особистим пріоритетом для Президента”, – зазначив посадовець.

Американська делегація також торкнулася тем і питань, які були постійними темами у політичному підході адміністрації Байдена до Китаю.

“У рамках відповідального управління конкуренцією помічник держсекретаря Крітенбрінк та старший директор Розенбергер наголосили на важливості встановлення мінімальних стандартів у двосторонніх відносинах, щоб Сполучені Штати та Китай підтримували відкриті лінії зв’язку та відповідально підходили до управління конкуренцією. Вони підкреслили, що конкуренція не повинна переростати в конфлікт”, – зазначив посадовець.
“Помічник держсекретаря Крітенбрінк та старший директор Розенбергер чітко дали зрозуміти, що Сполучені Штати продовжуватимуть активно конкурувати, відстоювати американські інтереси та цінності, захищати міжнародний порядок, заснований на правилах, та тісно координувати свої дії з союзниками та партнерами”, – зазначив посадовець.

Після зустрічей помічник держсекретаря Крітенбрінк та старший директор Розенбергер з 12 по 14 грудня відвідають Сеул та Токіо для проведення консультацій з низки регіональних та двосторонніх питань, повідомив урядовець.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube