США не перешкоджають Україні розвивати свій власний потенціал для ударів по рф, – Остін


07:1507.12.2022

США не працюють над тим, щоб перешкодити Україні розвивати власний потенціал дальнього радіусу дії, який потенційно може наносити удари по території Росії, заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Про це повідомляє CNN.

“Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свій власний потенціал”, – сказав Остін у вівторок.

Його коментарі з’явилися після того, як у вівторок високопосадовець Державного департаменту США припустив, що за нещодавніми ударами безпілотників по двох російських базах стоять українці, і прямо звинуватив президента Росії Володимира Путіна у скоєнні воєнних злочинів, націлених на цивільне населення та інфраструктуру.

Заступник Державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила в інтерв’ю CNN, що “ніхто не взяв на себе відповідальність” за удари безпілотників, але додала, що “український народ є неймовірно інноваційним; він робить свої власні безпілотники, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними”.

Крім того, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у вівторок, що США “не заохочували і не дозволяли українцям наносити удари всередині Росії”.

Виступаючи на прес-конференції з міністром оборони Ллойдом Остіном та їхніми австралійськими колегами, Блінкен сказав, що йому відомо про удари безпілотників по російській території, але він не має додаткової інформації.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube