“Опозиційний телеканал “Дождь” знову вляпався в скандал, навіть в 2 – і звільнив ведучого


14:3002.12.2022

Латвійська Національна рада з електронних засобів масової інформації (NEPLP) наклала на телеканал “Дождь” штраф у 10 тисяч євро, повідомив у твіттері голова ради Іварс Аболіньш.

NEPLP, заявив він, визнав порушенням показану телеканалом карту з Кримом у складі Росії, а також вживання слів “наша армія” щодо Збройних сил РФ. І це перший скандал.

Для “Дождя” це вже друге за останні місяці суттєве порушення, виявлене NEPLP, написав Аболіньш, додавши, що за три таких порушення у телеканала можуть відібрати ліцензію на мовлення.

Телеканалу “Дождь”, наголосив голова NEPLP, слід поважати латвійські закони.

Внаслідок другого скандалу “Дождь” припинив співпрацю з ведучим Олексієм Коростельовим через його фразу про допомогу російським військовим, виголошену в прямому ефірі. Про це повідомила ведуча “Дождя” Катерина Котрікадзе.”Ми ухвалили рішення припинити співпрацю з Олексієм Коростельовим відсьогодні. Це дуже складне рішення для нас, але керівництво “Дождя” вважає його єдино можливим”, – повідомила Котрікадзе.
Раніше сьогодні головний редактор “Дождя” Тихон Дзядко опублікував пост, у якому вибачився за фразу Коростельова, що звучала так: “Надсилайте нам повідомлення на пошту або пишіть нам у наш Telegram-бот. <…> Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям, зокрема, ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і просто з елементарними зручностями на фронті”.

“У зв’язку з цим важливо зазначити таке: телеканал “Дождь” не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії – на фронті або за його межами. Поштова скринька army@tvrain.tv створена для збору особистих свідчень про злочини російської армії в Україні та про порушення під час проведення злочинної та безглуздої мобілізації в Російській Федерації”.
“Оскільки фраза, що пролунала в ефірі, вводить в оману наших глядачів, ми ухвалили рішення негайно видалити її з повторів і з запису ефіру. Ми приносимо вибачення нашим глядачам”, – написав Дзядко.

Скандал прокоментував російський опозиційний журналіст Олександо Невзоров.

“Ну вот и всё. «Дождь» кончился. Спалился на абсолютной фигне. Это горько признавать, но канал оказался «оборотнем». В эфире «дождя» предельно внятно и четко прозвучал призыв о помощи «мобикам», путинским оккупантам, откровенный «плач» об отсутствии у них удобств и комфорта. Напомню, канал долго считался «антикремлевским» и вольнодумным.
В самом начале войны он послушно «сложил оружие» и подозрительно молчал пять кровавых месяцев и вот, пожалуйста, «заговорил». Невнятные (белибердические) объяснения и оправдания главреда не могут быть приняты во внимание.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube