Усі 30 країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу, – Стефанішина


06:0602.12.2022

Усі 30 країн-членів Північноатлантичного альянсу підтримують вступ України до НАТО. Про це на Київському безпековому форумі повідомила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає кореспондент УНН.

“Ми маємо прогрес у питанні наближення до НАТО. На останній міністерській зустрічі у Бухаресті всі 30 країн-членів НАТО погодилися з необхідністю надання Україні членства в Альянсі” – зазначила Стефанішина.

Вона підкреслила, що це рішення відрізняється від того, яке лідери країн НАТО ухвалили на саміті у Бухаресті у 2008 році. Воно є “новим потужним сигналом” і свідчить про відсутність страху перед тиском росії на НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками пресконференції глав МЗС країн-членів Альянсу повідомив, які умови для прийняття України у НАТО.

За його словами, ситуація, що склалася – це “не вибір між нічим і повним членством”. Він додав, що НАТО та Україні потрібно розвивати більш тісне політичне і практичне партнерство, що зміцнить українські інституції та допоможе перейти від доктрин радянської епохи до стандартів Альянсу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube