Пентагон замовив для України ще 6 NASAMS


06:5401.12.2022

Пентагон уклав контракт із Raytheon Technologies на виробництво шести зенітно-ракетних комплексів NASAMS для Збройних Сил України на суму понад 1,2 млрд доларів США.

Про це повідомила пресслужба Міноборони союзників.

Сили оборони України вже застосовують для захисту від ракетних ударів Росії два комплекси NASAMS, отримані у листопаді.

Про те, що сумарно Вашингтон має намір поставити Україні вісім одиниць таких систем ППО, стало відомо на початку листопада. Через місяць, у ніч проти 1 грудня, з’явилася інформація про контракт з оборонною компанією на суму $1,216 млрд.

До нього входить виробництво батарей ЗРК, супутнього обладнання, запчастин, навчання бійців ЗСУ та інші послуги.

“Роботи виконуватимуться в Тьюксбері, штат Массачусетс, з орієнтовною датою завершення 28 листопада 2025 року”, – йдеться у повідомленні.

NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) – розроблений норвезькою фірмою Kongsberg Defence & Aerospace спільно з американською фірмою Raytheon мобільний ЗРК для знищення повітряних об’єктів противника (БПЛА, балістичні ракети, гелікоптери, літаки, крилаті ракети тощо) на середніх та малих висотах за будь-яких метеоумов. Може вражати цілі на відстані до 180 км і висоті до 21 км. Батарея ЗРК покоління II складається із 12 пускових установок (кожна несе шість ракет), восьми радарів, одного центру управління вогнем, однієї машини з електронно-оптичною камерою та одного автомобіля Tactical Control Cell. Ймовірність враження  цілі однією ракетою – 85%. Максимальна швидкість цілі – 1 км/с. Взято на озброєння в Норвегії у 1994 році. Випущено три покоління ЗРК.

Після нещодавніх повітряних атак окупантів в Україні та в Пентагоні заявили, що ефективність NASAMS проти російських ракет “була стовідсотковою”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube