Німеччина спрощує правила для отримання громадянства


08:0228.11.2022

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до реформ процесу отримання громадянства наступного дня після того, як у міністерстві внутрішніх справ прозвітували про підготовку нового законопроекту щодо цієї процедури.

Про це повідомляє Politico.

“Натуралізація потребує кращих правил. Йдеться про повагу і, звичайно ж, про наше процвітання. Тому що всі ці жінки та чоловіки роблять свій внесок у сильну економіку. Буде добре, якщо вони також оберуть німецьке громадянство”, – зазначив канцлер Німеччини.

За його словами, важко не помітити невід’ємну роль, яку відіграли іммігранти у відновленні та зміцненні Німеччини.

“Німеччина стала країною надії для багатьох. Жінки та чоловіки, а іноді й діти, які приїхали до Німеччини, зробили величезний внесок у те, що наша економіка стала такою сильною, як вона сьогодні”, – наголосив Шольц.

Спрощення правил набуття громадянства є однією з реформ, яку коаліція обіцяла провести, прийшовши до влади у грудні 2021 року.

Згідно з новим законопроектом, іноземці, які проживають у Німеччині, зможуть подавати заяву на натуралізацію через п’ять років замість восьми.

Раніше ми писали, що за даними МВС Німеччини від 21 листопада, у Німеччині зараз перебувають 1 027 789 українських біженців.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube