“Гримуча змія”. Франція передає Україні дві батареї Crotale і дві системи залпового вогню (ФОТО, ВІДЕО)


19:3320.11.2022

Франція передає Україні дві батареї ЗКР Crotale, а також дві системи залпового вогню.

Про це повідомив міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню в інтерв’ю газеті Le Journal du Dimanche, пише RFI.

Французький зенітний ракетний комплекс Crotale малої дальності призначений для боротьби з повітряними цілями в діапазоні середніх, малих та гранично малих висот.

За словами французького міністра, українська армія також просить радари, цей запит перебуває на “розгляді”, повідомляє ВВС.

Надати системи ППО Україні пообіцяв у жовтні президент Франції Емманюель Макрон. Тоді оглядач BFMTV припускав, що Україні нададуть 3-4 системи Crotale.

Crotale можна використовувати як у прифронтовій зоні для знищення літаків та гелікоптерів противника, так і в тилу для перехоплення крилатих ракет.

Останній чинник дуже важливий в умовах нищення Росією енергетики України в тилу саме крилатими ракетами.

Українське видання Defence Express повідомляє, що Crotale NG (Кроталь, “гримуча змія” французькою) – це ефективний ЗРК малої дальності дії розробки кінця XX сторіччя, який належить до армійського засобу ППО.

Комплекс має “морське коріння” та серійно встановлюється на фрегати типу La Fayette, а у сухопутній версії на рухоме шасі або на причіпній платформі.

Crotale
Підпис до фото,ЗРК Crotale на французькому фрегаті La Fayette

Комплекс забезпечує пуск до 8 ракет VT-1 з радіокомандою системою наведення, вони забезпечують перехоплення цілей зі швидкістю до 1800 км/год. Одночасно ЗРК може обстрілювати 4 цілі, а швидкість реакції комплексу складає лише п’ять секунд завдяки цифровізації.

Crotale
Підпис до фото,Французька батарея ЗРК Crotale в Нормандії, фото 2004 року

«Ми продовжимо допомагати Україні стільки, скільки триватиме конфлікт», — наголосив міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню.

«Ми довгострокові та надійні партнери. Все, що ми обіцяємо, ми виконуємо. Українці це визнають, і це іноді відрізняє нас від інших… Ми також намагаємось виконувати їхні прохання, не завжди публічно про це оголошуючи. Для переданих систем озброєння ми також надаємо паливо, боєприпаси та навчання», – сказав Себастьєн Лекорню.

Міністр розповів, що 400 українських військових уже пройшли навчання у Франції, зокрема, використання військового обладнання, яке Франція передає Україні. Це стосується, наприклад, артилеристів, операторів систем ППО, механіків, які займаються техобслуговуванням.

Лекорню зазначив, що українських солдатів у Франції навчають не лише використанню бойової техніки, а й логістичним функціям. “За слабкостями російської армії бачимо, наскільки важливими є ці функції, – зазначив він. – Солдатам піхоти пропонується загальніша бойова підготовка, оскільки Україні необхідно відновити свої сили».

За його словами, мета Франції “для початку” навчити 2000 українських військових серед 15 тисяч у рамках програми ЄС.

Себастьєн Лекорню стверджує, що Франція — у п’ятірці найбільших постачальників військової допомоги Україні. “Якщо скласти всю нашу військову допомогу, ми входимо до першої п’ятірки країн”, – сказав міністр.

Міністр каже, що рейтинги країн-донорів України, які ставлять Францію на нижче місце, ґрунтуються лише на тому, що було публічно заявлено, а не на тому, що було надіслано на ділі. А методика у деяких не завжди серйозна, вважає міністр.

«Ми зробили вибір на користь корисної, надійної, а іноді й дуже сучасної зброї, такої, як гармати Caesar. Ми не хотіли виставляти себе напоказ із великою кількістю старого обладнання. Виправдання очікувань українців варте всіх рейтингів», — заявив Лекорню.

«Візьмемо Європейський фонд миру, фонд ЄС, який дає змогу кожній країні отримувати відшкодування за пожертвування зброї Україні. Ми є одним із найбільших вкладників із 550 млн євро із загальної суми у 3 млрд євро. Ми також платимо за те, що дають інші», – додав він.

Центральним міністр вважає питання громадської думки у Франції щодо підтримки України. У зв’язку з цим він наголосив на важливості боротьби з дезінформацією, зокрема помилковою інформацією, яку поширюють у соцмережах «деякі російські проксі».

Як повідомляло Інше ТВ, Макрон: у G20 є думка, що “росію необхідно підштовхнути до деескалації”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube