Макрон: у G20 є думка, що “росію необхідно підштовхнути до деескалації”


17:3816.11.2022

Президент Франції Еммануель Макрон заявив на пресконференції після саміту G20 в Індонезії у середу, що всередині G20 існує “конвергенція щодо того, що росію необхідно підштовхнути до деескалації” у її війні проти України, пише УНН з посиланням на France 24.

“(Є) конвергенція всередині G20, щоб підштовхнути росію до деескалації”, – заявив Макрон.

Також Макрон торкнувся інциденту з вибухом у Польщі внаслідок падіння ракети, у результаті чого загинули двоє людей.

Він сказав, що Франція висловлює “повну солідарність” із Польщею і що вона “співпрацюватиме” з Варшавою, щоб з’ясувати, що саме сталося.

Макрон каже, що США поділилися попередньою інформацією про вибух у Польщі, “але ми маємо залишатися обережними”. “Є попередня робота, якою поділилися Сполучені Штати, але ми повинні зберігати обережність”, – сказав він на прес-конференції на Балі після саміту G20.

Також Макрон закликав Китай грати “активнішу посередницьку роль”, щоб допомогти уникнути ескалації війни в Україні, наступного дня після переговорів зі своїм китайським колегою.

“Найближчими місяцями разом з нами Китай може відіграти велику посередницьку роль”, – сказав Макрон, додавши, що він обговорював можливу поїздку до Китаю на початку наступного року з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Китай, як зазначає видання, відмовився чинити тиск на москву через її майже дев’ятимісячне вторгнення до України і допоміг захистити росію від дипломатичного осуду на таких майданчиках, як ООН.

Читайте: Знову скандал. Макрон подарував Папі книжку, вкрадену в бібліотеці. Чому українці і поляки особливо обурені (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube