Директор ЦРУ вчора був у Києві, зустрівся з Зеленським


07:5216.11.2022

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс відвідав Київ 15 листопада і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомила газета The Washington Post із посиланням на анонімного американського чиновника.

Представник США заявив, що Бернс зустрівся із Зеленським, чим “підтвердив підтримку США України”. Він “зміцнив прихильність США до надання підтримки Україні в її боротьбі проти російської агресії”, сказав чиновник.

Під час ракетних ударів директор ЦРУ перебував у безпеці у приміщенні посольства США — не було жодних вказівок на те, що російські атаки мали збігтися з його візитом.

Бернс, якого президент Байден часто відправляв на переговори з російським і українським лідерами, також зустрівся зі своїми колегами з української розвідки та обговорив попередження США, яке він зробив у понеділок голові російської служби зовнішньої розвідки, “не застосовувати ядерну зброю” у своїх діях. Бернс зустрівся з російським чиновником, директором СЗР Сергієм Наришкіним, в Анкарі. Він передав лист Байдена Путіну і попередив російського президента про серйозні наслідки.

Ракетні удари по Києву у вівторок відбулися після двотижневого затишшя. Прес-секретар Пентагону заявив, що ракети були випущені “російською авіацією”, зазначивши, що “під час цієї кампанії Росія використовувала поєднання засобів”, включно з ракетами повітряного, наземного і морського базування, для ураження міст і населених пунктів, а також цивільної інфраструктури.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube