Несподівано. Сі Цзіньпін висловився за тіснішу співпрацю між Китаєм і США


11:5427.10.2022

Керівник Китаю Сі Цзіньпін заявив, що сучасний світ — неспокійний, але тісніше спілкування та співпраця між Китаєм і Сполученими Штатами, як великими країнами, допоможе забезпечити більшу стабільність і визначеність у світі, а також сприяти світовому миру та розвитку.

Про це повідомляє китайське держагентство Сіньхуа.

Голова КНР Сі Цзіньпін у середу надіслав вітальне послання учасникам щорічної гала-вечері Національного комітету з американсько-китайських відносин.

Сі висловив вдячність комітету та його членам за їхню давню прихильність розвитку китайсько-американських відносин, обмін і співробітництво між двома країнами в різних галузях.

Зазначивши, що сьогодні у світі немає ні спокою, ні миру, Сі Цзіньпін сказав, що тісніші зв’язки та співпраця між Китаєм і Сполученими Штатами, як великими країнами, допоможуть забезпечити більшу стабільність і впевненість у світі, а також сприятимуть миру та розвитку в усьому світі.

За словами Сі, Китай готовий співпрацювати зі Сполученими Штатами, щоб “знайти правильний спосіб ладити один з одним у нову еру на основі взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці, що принесе користь не лише двом країнам, а й всьому світові”.

Своєю чергою, президент США Джо Байден під час зустрічі з військовими радниками заявив, що Вашингтон не прагне конфлікту з Пекіном і що сам лідер Китаю Сі Цзіньпін знає про це.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін залишається лідером Китаю ще на п’ять років. Таке рішення затвердили 23 жовтня після ХХ зʼїзду Комуністичної партії, де внесли відповідні поправки до конституції.   

Нагадаємо також, вчора ми повідомляли, що Путін не може додзвонитися Сі Цзіньпіну – у китайського лідера не бачать важливого предмета для розмови



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube