Путін не може додзвонитися Сі Цзіньпіну – у китайського лідера не бачать важливого предмета для розмови


19:4626.10.2022

Про те, що після ювілейного з’їзду компартії Китаю, на якому Сі Цзіньпін був обраний на третій строк, стосунки між двома країнами тріщать по швах, а дистанціювання від олсіського диктатора відбувається швидко і не приховується.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Президент Росії Володимир Путін у понеділок і у вівторок просив МЗС організувати йому телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, але китайська сторона відповіла відмовою. Путін уже не вперше отримує відмову в можливості провести телефонну розмову з Сі Цзіньпіном. Цього разу китайська сторона товсто натякнула, що важливого предмета для розмови немає, а через дрібниці товариш Сі спілкуватися з ким попало не має наміру.

За результатами з’їзду КПК у Пекіні Сі Цзіньпін залишається лідером Китаю і зміцнює позиції. У своїй промові на з’їзді він згадав “біполярний світ”, виключивши варіант розгляду Росії як рівноважного США і Китаю центру впливу.

Сі Цзіньпін у лютому отримав особисті запевнення від Путіна у швидкій (було навіть вимовлено слово “блискавично”) реалізації геополітичних амбіцій в українському напрямку. Китайський лідер повірив і дав зрозуміти, що в разі швидкої реалізації військових планів російського керівництва Путін може розраховувати не тільки на розуміння китайського керівництва, а й на підтримку. В очах Сі Цзіньпіна і керівництва Китаю Путін зробив непоправну помилку, він програв війну, яку сам і затіяв.

Віра в “другу армію світу” звалилася, потягнувши із собою повагу. Обіцянки, дані Путіним Сі в Самарканді, закінчити війну “перемогою”, і нещодавній візит Патрушева до Китаю з обіцянкою закінчити гарячу фазу конфлікту максимально швидко, не знайшло не тільки підтримки, а й розуміння китайського керівництва. Особиста неприязнь Путіна до Сі Цзіньпіна, яка проявилася після відмови Китаю у військовій допомозі Росії вже після проваленого початку війни, в Китаї добре відома. Путіна у відповідь просто зневажають і дають йому це зрозуміти всіма доступними способами. Найгірше для Путіна те, що він тепер постійно очікує “ножа в спину” від китайських товаришів, і, ймовірно, саме цього і дочекається. Сі Цзіньпін дав прізвисько Путіну “Щеня”, а тепер до цього прізвиська ще додають “без зубів”, – йдеться в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube