Папа Римський Франциск закликав політиків не допустити ядерної війни


07:0426.10.2022

Папа Римський Франциск у вівторок на зустрічі лідерів світових релігій порівняв нинішню ситуацію у світі з Карибською кризою, яка мала місце 60 років тому, і закликав політиків докласти дипломатичних зусиль, щоб запобігти загрозі ядерної війни через події в Україні.

Про це повідомляє «Голос Америки», передає Інше ТВ.

Франциск головував на триденній конференції, організованій італійською громадою Сант-Еджідіо, благодійною організацією, яка діє у глобальному масштабі.

У своєму виступі Франциск засудив сьогоднішній «похмурий сценарій, коли, як не гірко це визнати, плани впливових світових лідерів не враховують справедливих сподівань народів».

Говорячи про можливість застосування ядерної зброї в Україні, Франциск сказав: «Сьогодні, по суті, очевидна загроза того, чого ми боялися і сподівалися, що це ніколи більше не повернеться: застосування ядерної зброї, яку навіть після Хіросіми та Нагасакі зовсім дарма продовжують виробляти і випробовувати».

Франциск нагадав, як 25 жовтня 1962 року, у розпал Карибської кризи, папа Іван XXIII виступив по радіо зі зверненням до тогочасних лідерів із закликом відсунути світ від краю прірви.

«Сьогодні мир серйозно порушений, зазнав нападу і зневажання, і це в Європі, на тому самому континенті, який у минулому столітті пережив жахи двох світових воєн, – сказав Франциск. – На жаль, з того часу війни продовжуються, викликаючи кровопролиття і призводячи до зубожіння Землі. Однак ситуація, яку ми переживаємо нині, є особливо драматичною».

Як повідомляло Інше ТВ, Знову скандал. Макрон подарував Папі книжку, вкрадену в бібліотеці. Чому українці і поляки особливо обурені (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube