“Нам всім треба захищатися від брехні”, – Зеленський визнав, що недовіряє керівництву Ірану (ВІДЕО)


23:0322.10.2022

В інтерв’ю канадським телеканалам CTV та CBC президент Зеленський відверто говорив про брехню іранського уряду, важливість надання партнерами ППО для України, ескалацію війни, програш Росії на полі бою та реакцію світу на ядерний шантаж агресора.

“Нам всім треба захищатися перш за все від брехні… Я не довіряю керівництву Ірану… Я їм не довіряю особисто, їх словам. Я маю на увазі саме керівництво, я не про громадян Ірану говорю зараз”, – сказав президент.

Він нагадав, що після падіння літака МАУ у 2020 році Іран заперечував свою причетність до його збиття і визнав її лише після того, як українські та іноземні фахівці оприлюднили відповідні докази.

Зеленський додав, що Іран і досі не виплатив компенсації рідним загиблих у цій трагедії.

Глава держави зауважив, що зараз Іран так само заперечує поставки ракет та безпілотників для Росії, незважаючи на наявні докази.

“Багато разів вони публічно говорили, що нічого не передавали… Все це брехня, бо вони вбивають наших людей… І ми зараз бачимо сотні ударів по Україні, по цивільній інфраструктурі… і відключення нашої енергетики, щоб люди не пережили цю зиму… Тому про яку довіру говорити? Іран поставляє їм дрони, поставляє їм вбивства українців. Це їхня домовленість за криваві гроші…”, – зазначив він.

У липні цього року Росія закупила в Ірану велику партію бойових дронів “Shahed-136” та “Mohajer-6”. За різними оцінками, їхня кількість може досягати до декількох тисяч одиниць.

Своєю чергою в Росії заперечують, що її армія застосовує іранські БПЛА під час атак на українські об’єкти, а в Ірані заявили, що не продавали РФ безпілотники.

В середині жовтня з’явилися повідомлення, що РФ замовила в Ірану ще більш як дві тисяч бойових дронів. Також деякі ЗМІ повідомляють, що Іран планує відправити в Росію балістичні ракети класу “земля-земля” Fateh-110 і Zolfaghar.

20 жовтня українська розвідка повідомила, що на територію РФ прибули іранські фахівці з використання безпілотних літальних апаратів.

Цього ж дня стало відомо, шо за місяць українські військові знищили понад 200 іранських дронів, якими російські загарбники атакували цивільні об’єкти, водночас десятки влучили по різних цілях.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube