Сербія закриває своє посольство в Україні (ОНОВЛЕНО)


15:3116.10.2022

Посольство Республіки Сербія в Україні тимчасово закрили. Співробітники цього дипломатично-консульського представництва до моменту створення умов для повернення продовжують здійснювати свою роботу з Белграда.

Про це йдеться на сайті посольства.

У посольстві також надали інформацію і контакти щодо звернень і допомоги. Так, всім громадянам Сербії, які ще перебувають в Україні, допомога і в наступному періоді буде доступною цілодобово.

“Вони можуть звернутися за номерами телефонів:(+381-11) 3068-888 i (+381-11) 3068-884 або на електронну пошту consul@mfa.rs”, – йдеться у повідомленні.

Також громадяни країни можуть звернутися до посольств Республіки Сербія в країнах, які межують з Україною.

Нагадуємо, що Міністерство закордонних справ Республіки Сербія ще 13 лютого рекомендувало громадянам Республіки Сербія, які перебувають в Україні, розглянути можливість тимчасово залишити територію цієї країни, а тим громадянам, які планували подорож до України, відкласти поїздку.

Раніше посольство Єгипту в Києві, як і МЗС Китаю, закликало своїх громадян покинути Україну “якомога швидше”.

ОНОВЛЕНО. Інформація про те, що Сербія тимчасово закрила посольство в Україні не відповідає дійсності. При цьому співробітники виїхали з Києва ще у березні.

Про це повідомляє прессекретар МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

За його словами, Росія запустила дезінформацію про закриття посольства Сербії у Києві.

“Насправді сербське посольство виїхало із України на початку березня і відтоді не поверталося. Співробітники дипмісії працюють з Белграда”, – написав Ніколенко.

Окрім того, прессекретар МЗС у відповідь на запитання у коментарях зазначив, що посольства Єгипту, Китаю, Казахстану та Узбекистану працюють в Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube