Голова Нацбанку Кирило Шевченко подав у відставку


19:5104.10.2022

Голова Національного банку Кирило Шевченко подав у відставку за станом здоров’я. Про це він повідомив у Facebook.

“У силу причин, пов’язаних зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду голови Національного банку України. Я звернувся до президента України з проханням прийняти мою відставку”, – заявив Шевченко.

Він заявив, що прийшов до НБУ у 2020 році як антикризовий менеджер і вважає свою місію виконаною.

“З початку повномасштабної війни Національний банк: забезпечив безперебійну роботу фінансової системи; не допустив паніку на валютному ринку; зупинив масштабний відтік капіталу заради захисту резервів; втримав інфляцію на адекватному рівні під час війни; підставив плече державному бюджету, розуміючи складнощі із залученням коштів під час війни”, – заявив Шевченко.

Він додав, що зараз НБУ сильніший, ніж будь-коли, і його наступник отримає сильну, капіталізовану та стійку банківську систему.

“Додатково підкреслю наші зусилля в дипломатичній площині — з одного боку, ми активізували механізми міжнародної фінансової допомоги Україні, з іншого — ініціювали на міжнародному рівні низку рішень, які послабили економіку агресора. Сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у здатності зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою поствоєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор. Тим, хто прийде після мене, я передаю банківську систему сильною, капіталізованою, стійкою. Вірю в те, що такою вона залишиться й надалі”, – написав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube