Туреччина готова стати посередником у переговорах України та рф


08:1230.09.2022

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час телефонних переговорів з диктатором володимиром путіним заявив про готовність стати посередником у переговорах між Києвом і Москвою. Про це УНН пише з посиланням на канцелярію Ердогана.

“Президент Ердоган заявив, що для того, щоб підготувати ґрунт для більш позитивних переговорів, необхідні кроки щодо зниження напруженості. Туреччина очікує від росії кроки зі сприяння цьому процесу, особливо з питання приєднання деяких регіонів України до росії. Попросивши президента росії путіна дати переговорам ще один шанс, президент Ердоган заявив, що Анкара готова зіграти в цьому процесі роль посередника”, – йдеться в заяві.

Додамо

Раніше диктатор путін під час переговорів із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом високо оцінив його зусилля щодо припинення війни в Україні, але заявив, що президент України Володимир Зеленський не готовий вести мирні переговори.

Доповнення

З початку вторгнення росії в Україну 24 лютого президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово пропонував виступити посередником між двома країнами.

Завдяки миротворчим зусиллям Ердогана у березні Анкара провела дві російсько-українські зустрічі. Спочатку міністрів закордонних справ 10 березня, а потім делегації обох країн 29 березня.

З того часу Ердоган зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським під час візиту до Києва, а пізніше висловив готовність зустрітися з путіним задля досягнення миру.

Анкара, яка має історичні зв’язки з Україною та етнічні зв’язки з кримськотатарською громадою, рішуче виступила проти анексії Криму росією у 2014 році.

Повернення Криму до складу України невід’ємною частиною якої він є, по суті, є вимогою міжнародного права, заявив Ердоган у відеозверненні до Другого саміту Кримської платформи.

Читайте: Єрмак розповів про перебування командирів “Азову” в Туреччині (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube