Єрмак розповів про перебування командирів “Азову” в Туреччині (ФОТО)


22:0425.09.2022

Звільнені з російського полону командири з “Азовсталі” в Туреччині проходять медичні огляди, їм проведений поглиблений огляд терапевтом та хірургом.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Єрмак розповів про перебування командирів "Азову" в Туреччині (ФОТО) 1
Єрмак розповів про перебування командирів "Азову" в Туреччині (ФОТО) 3

“Сьогодні вдалося особисто поговорити зі звільненими з полону командирами із “Азовсталі”, які зараз перебувають у Туреччині. Під час розмови з кожним із наших героїв дізнався про їх самопочуття. Настрій у всіх бойовий. Хлопці проходять медичні огляди, йде ретельна перевірка їхнього стану”, – зазначив він.

Керівник ОП додав, що за результатами медичних аналізів проведений поглиблений огляд терапевтом та хірургом.

Єрмак зауважив, що голова Фонду державного майна України Рустем Умєров за дорученням президента приїхав до Туреччини.

“Рустем перевірив умови, у яких перебувають наші хлопці. Він також координує свою роботу з усіма органами, відповідальними за безпеку наших громадян”, – написав він.

Керівник ОП додав, що за словами Умєрова, умови проживання у звільнених – комфортні.

“Для нас дуже важливо, щоб українські герої мали все, що їм наразі необхідно. Попросив пана Умєрова особливо ретельно проконтролювати це”, – наголосив Єрмак і додав, що “скоро вони зможуть побачитись зі своїми родинами”.

Нагадаємо, якщо говорити про всіх звільнених, то можна констатувати, що російські окупанти тримали українських полонених в голоді. Навіть на фото видно, що хлопці виснажені. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець і додав, що спілкувався з людьми, які втратили у полоні 63 і 70 кг ваги.

“… навіть на фотографіях видно, що хлопці виснажені. Але коли я вам зараз буду називати кількість кілограмів, які вони втратили за 4-ри місяці… Уявіть собі, я сьогодні спілкувався з людиною, яка втратила 63 кг. Позавчора, як тільки відбувся цей обмін, я спілкувався з людиною, яка втратила 70 кг. І це не поодинокі випадки. Це системна річ, коли всіх тримали в голоді. По іншому це навіть не можна назвати”, – сказав Лубінець.

Омбудсмен додав, що у нього було спілкування, хлопець, здається в нього дуже невеликий зріст, 160 см, втратив 27 кг. Він каже: “Я був худий, але виявилося що я ще був не худий”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube