Путін надав колишньому співробітнику Агентства національної безпеки США Сноудену російське громадянство


06:3527.09.2022

Президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про прийом до громадянства Російської Федерації та вихід із громадянства Російської Федерації”, яким, зокрема, надав громадянство РФ ексспівробітнику ЦРУ та АНБ США Едварду Сноудену.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У тексті указу наведено список осіб, які набувають російського громадянства. Серед них значиться “Сноуден Едвард Джозеф, який народився 21 червня 1983 року у Сполучених Штатах Америки”.

Як повідомляло Інше ТВ, колишній співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден залишив США у 2013 році, прихопивши із собою документи спецслужб про електронне стеження за главами держав, іноземцями та громадянами США. Ці документи він передав журналістам.

Спочатку він переховувався в Гонконгу, потім прилетів до Москви, звідки хотів вилетіти до третьої країни, але застряг у транзитній зоні аеропорту, оскільки Вашингтон анулював його паспорт. Він отримав тимчасовий притулок у Росії у серпні 2014 року – посвідку на проживання на три роки і продовжив його на два роки у січні 2017 року. У жовтні 2020 року Едвард Сноуден отримав безстроковий дозвіл на проживання в Росії, а у листопаді того ж року подав запит на отримання російського громадянства.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube