Пригожин назвав “Вагнер” “опорою” росії, визнав причетність до ЧВК і що брехав “у численних судах, зокрема за кордоном”


15:1126.09.2022

Петербурзький бізнесмен Євген Пригожин підтвердив свою причетність до ПВК Вагнера, про яку раніше повідомляли журналісти. Він визнав, що створив групу 2014 року, коли “почався геноцид російського населення Донбасу”.

Про це повідомляє Медуза.

Заяву Пригожина опублікувала пресслужба пов’язаної з ним компанії “Конкорд” у відповідь на запит редакції видання “Блокнот”. Журналісти поцікавилися, чому останнім часом бізнесмен перестав заперечувати свою причетність до ПВК.

У відповідь Пригожин розповів, що 2014 року він, “як і багато інших бізнесменів”, їздив на полігони, де збиралися “казачки”, і “намагався смітити грошима”, щоб “набрати групу, яка поїде і захистить росіян”. Коли він зрозумів, що ці “казачки” йому не підходять, він вирішив зайнятися формуванням групи самостійно.

Тоді я полетів на один із полігонів і зайнявся цим сам. Сам почистив стару зброю, сам розібрався з бронежилетами і знайшов фахівців, які змогли мені в цьому допомогти. З цього моменту, 1 травня 2014 року, і народилася група патріотів, яка надалі отримала назву БТГ “Вагнер”. Виключно завдяки їхній відвазі та мужності стало можливим звільнення луганського аеропорту та багатьох інших територій, а також докорінно змінилася доля ЛНР і ДНР.

За словами бізнесмена, бійці ПВК Вагнера, які вміли тільки “воювати” і “захищати знедолених”, “завжди перебували в хиткому становищі”. За його словами, останні вісім років “кожна псина намагалася бризкати своєю слиною” на ПВК і самого бізнесмена, а “допитливі журналісти” шукали “негатив” і “колупалися в спітнілій білизні ПВК Вагнера”.

Пригожин пишається тим, що “зумів відстояти їхнє (бійців ПВК) право на захист інтересів своєї країни”. Він назвав учасників групи “героями”, які захищали “сирійський народ, інші народи арабських країн”, а також “знедолених африканців і латиноамериканців” і “стали однією з опор нашої Батьківщини”.

Відповідаючи на запитання журналістів “Блокнота”, чому раніше Пригожин заперечував зв’язок із ПВК, а тепер перестав, бізнесмен заявив:

-Я довгий час уникав ударів безлічі супротивників з однією головною метою – щоб не підставити цих хлопців, які є основою російського патріотизму. А здобував перемогу з цього приводу в численних судах, зокрема за кордоном, тому що в будь-якій справі завжди має бути місце спорту, і матчі треба вигравати на полі супротивника.

Нагадаємо: “Головний “гріх” – це дезертирство”. З’явилося відео, де “кухар Путіна” Пригожин вербує кримінальників (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube