Фінляндія готує повну заборону на в’їзд для росіян — на кордоні вже затор (ФОТО, ВІДЕО)


08:5022.09.2022

Фінляндія сьогодні вирішила розпочати національні заходи щодо недопущення російських туристів до країни. Про це заявив міністр закордонних справ країни Пекка Хаавісто на прес-конференції в Нью-Йорку, пише Iltalehti.

«Сьогодні ми вирішили розпочати підготовку національного рішення про те, як ми можемо обмежити цей туристичний рух або повністю запобігти йому, і це національне рішення може включати нове законодавство, яке буде зроблено дуже швидко або з тлумаченням існуючих правил», — сказав Хаавісто.

За його словами, роботи вже розпочато.

«Наразі експерти з різних міністерств під керівництвом міністерства закордонних справ досліджують це питання, і парламент швидко з цим розбереться. Фінляндія не хоче бути транзитною країною навіть для шенгенських віз, виданих іншими країнами, і тепер ми хочемо взяти цей рух під контроль», — зазначив голова МЗС..

Фінляндія раніше подала заявку на європейське рішення. Це все ще так.

Він нагадав, що у Фінляндії вже є механізм індивідуальних приїздів, де візи не оформляються, і навіть особі, яка вже отримала візу, можуть відмовити у в’їзді в країну.

Зараз Хаавісто бере участь у Генеральній Асамблеї ООН. Пізніше в середу він зустрінеться з міністрами закордонних справ країн ЄС.

“Ймовірно, мова йде про нові санкції”, – додав Хаавісто.

У середу, 21 вересня, президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії. У відповідь на це росіяни масово почали намагатися залишити країну та виїхати до Фінляндії.

Про це Helsingin Sanomat повідомив голова консульського департаменту МЗС Фінляндії Юссі Таннер. У мережі також показали кадри з російсько-фінського кордону. Там писали, що на під’їзді до пункту пропуску виник затор, протяжність колони автомобілів нібито сягала 35 кілометрів.

Таннер зазначив, що кількість чоловіків призовного віку, які намагаються виїхати з РФ до Фінляндії, сильно зросла і надалі продовжуватиме зростати.

“Є заявки, які свідчать, що є бажання виїхати з Росії, а умови повернення не виконуються. Тоді рішення про видання візи є негативним”, – розповів чиновник.

Росіяни втікають до Фінляндії після оголошення Путіним часткової мобілізації: з’явилося відео з кордону
Росіяни втікають до Фінляндії після оголошення Путіним часткової мобілізації: з’явилося відео з кордону


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube