Люди і добрива. Зеленський проти експорту російського аміаку через українські порти. Але погодиться на обмін. Кремль обурений


22:0416.09.2022

Як ми вчора повідомляли, Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерреш вважає, що експорт російського аміаку через аміакопровід з Тольятті (РФ) до Одеси сприятиме збереженню “зернової угоди”, яку РФ погрожує розірвати.

Організація Об’єднаних Націй запропонувала, щоб газоподібний аміак, що належить російському виробнику добрив “Уралхім”, перекачувався трубопроводом до кордону з Україною, де його купував би трейдер Trammo, що базується в США. Трубопровід призначений для перекачування до 2,5 млн тонн аміаку на рік з російського Поволжя в порт Південний. Його було закрито після того, як 24 лютого росія напала на Україну.

Президент України Володимир Зеленський заявив у п’ятницю, що підтримає ідею поновлення експорту російського аміаку через Україну лише в тому випадку, якщо Москва поверне українських військовополонених до Києва.

“Я проти поставок аміаку з російської федерації через нашу територію. Я зробив би це тільки в обмін на наших полонених. Саме це я запропонував ООН”, – сказав він в інтерв’ю агентству Reuters.

Кремль вважає недоречною ідею президента України Володимира Зеленського щодо звільнення українських військовополонених в обмін на запуск аміакопроводу “Тольятті – Одеса”.

Про це сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у коментарі ТАСС на запитання, чи готовий Кремль розглянути такий варіант

“Хіба люди та аміак – це одне й те саме?!”.

Нагадаємо, загалом, коли ми говоримо про аміак, мова йде про експорт російських добрив. Враховуючи, скільки російських солдат лишилося у нашій землі, обурення Пєскова недоречне.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube