Мінфін США вніс до санкційного списку ще 22 особи. Кого, крім Кадирова, і за що


20:5815.09.2022

Міністерство фінансів США розширило список санкцій проти російських компаній і фізичних осіб. «Міністерство внесло до списку 22 фізичні та дві юридичні особи, зокрема, кілька осіб, які допомагали російському уряду до та після повномасштабного вторгнення в Україну», – йдеться в повідомленні.

Протидія фінансовій ізоляції РФ

Під обмеження потрапили ті, хто допомагає російській фінансовій системі вижити за умов санкцій та обійти їх. Зокрема, через запуск національної системи платіжних карток «Мир».

Виконавчий директор керівної компанії НСПК «Мир» Владімір Комлєв – просував мережу «Мир» в інших країнах, допомагаючи РФ обходити міжнародні санкції.

Голова правління Небанківської кредитної організації АТ «Національний розрахунковий депозитарій» Віктор Жданов – розвиває НРД та зміцнює роль депозитарію в інфраструктурі фінансового ринку Росії.

Голова правління АТ «Небанківська кредитна організація “Центральний контрагент “Національний кліринговий центр”» Едді Астанін – організація є провайдером клірингових послуг Московської фондової біржі.

Генеральний директор «Агентства зі страхування вкладів Росії» Андрєй Мельников – цю державну структуру Кремль використовує для ліквідації фінансових установ та отримання доступу до іноземних активів.

Депортація українських дітей

Уповноважена при президенті Росії з прав дитини Марія Львова-Бєлова – курує політику депортації українських дітей до РФ, їхнє примусове всиновлення у російські сім’ї та «патріотичне виховання».

Причетна до змін до законодавства, спрямованих на надання маленьким українцям російського громадянства за прискореною процедурою.

Родина Рамзана Кадирова

Глава Чечні Рамзан Кадиров і його сім’я: жінки Медні Кадирова, Фатіма Хазуєва та Амінат Ахмадова. А також доньки Айшат, Каріна та Табарік. Айшат та Каріна Кадирови опікуються питаннями культури та освіти в Чеченській Республіці.

Кадиров підтримує путінську «спецоперацію в Україні», а чеченські «добровольці» причетні до низки резонансних воєнних злочинів, зокерма у Бучі Київської області.

Під санкції також потрапив «національний модним брендом Чечні», компанія Firdaws, яка належить Айшат. А також двоюрідний брат Кадирова Турпал-Алі Ібрагімов, якого підозрюють у причетності до поширеної в Чечні практики позасудових страт.

Російські неонацисти в Україні

Оперативна група «Русіч» – неонацистське воєнізоване формування, яке бере активну участь у бойових діях проти України. Створена Алєксєєм Мільчаковим група причетна до численних воєнних злочинів.

Порушення прав людини на окупованих територіях

Також під санкції потрапили «правоохоронці» та «судді» на тимчасово окупованій територіях України, які переслідували проукраїнських активістів за їхню громадянську позицію.

«Заступник прокурора Криму» Олексій Булгаков, «голова» Київського районного суду у Сімферополі Андрій Долгополов, а також «судді» цього суду Михайло Білоусов та Віктор Можелянський;

Усі троє суддів брали участь у судилищі над моряками ВМС України, захопленими Росією в районі Керченської протоки у 2018 році. Вони ж виносили незаконні рішення щодо кримськотатарських активістів.

«Судді» Джанкойського районного суду Марія Єрмакова та Гагарінського районного суду Севастополя Павло Крилло, співробітник ФСБ Росії Дмітрій Грамашов – незаконно переслідували кримських татар.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube