Процес пішов. Бізнес Мураєва переписали на “смотрящего” від “Слуги народу”, – ЗМІ


16:2203.09.2022

Бізнес родини екснародного депутата України Євгенія Мураєва переписали на Вадима Слюсарєва, якого ЗМІ називали “одним з кураторів партії “Слуга Народу” у Харківській області” та його адвокатку Олену Бардіну. Про це стало відомо з даних аналітичної системи YouControl, пише голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін з посиланням на Харківський антикорупційний центр.

“Виявили перший кейс переписування колаборантами своїх активів на “смотрящих” від Слуг. Після трьох місяців зволікань влади з конфіскацією активів Мураєва, він їх переписав на Вадима Слюсарєва – тіньового куратора штабу Зеленського у Харківській обл”, – зазначив Шабунін.

За словами керівника Центру протидії корупції, антикорупційні громадські діячі зацікавилися, чи є такий випадок поодиноким.

“Наступного тижня ми пошукаємо, які ще активи колаборантів/русских змінили власників за ці три місяці, які влада тягнула з конфіскацією”, – наголосив Шабунін..

Нагадаємо, як випливає з розслідування Харківського антикорупційного центру, до сімейного бізнесу Мураєвих можна віднести ТОВ “Східна фінансова група”, ТОВ “Завод “Рапід”, “ТОВ “Альтеп”.

Зараз єдиним засновником ТОВ “Східна фінансова група” став Вадим Слюсарєв, а директором Олена Бардіна.

Бардіна загалом є директором трьох фірм, які були пов’язані з Мураєвим – ТОВ “Східна фінансова група”, ТОВ “Хендлік Технік”, ТОВ “Завод “Рапід”.

За інформацією Віталія Шабуніна, ТОВ «Східна фінансова група» має 39 млн грн у довгострокових фінансових інвестиціях, а також ТОВ «Завод Рапід», яка займається будівництвом каркасних конструкцій та деревообробкою. Формально ці фірми вийшли із власності сім’ї Мураєвих. Втім, Мураєв і надалі зберігає контроль через заведену номінальну власницю.

ТОВ “Альтеп” – компанія, де партнером Мураєвих є фірма довіреної особи Азарова. З 2014 по 2021 рік фірма виграла тендерів на 90 млн грн і має у власності 26 земельних ділянок. Раніше її співвласником був – Костянтин Пивоваров, довірена особа Миколи Азарова. Після Майдану Азаров саме на Пивоварова переписав свою австрійську компанію «Garda Handels- und Beteiligungs GmbH», будинок у Відні та вілли на Сардинії.

Харківський антикорупційний центр нагадує, що у розслідуванні Георгія Шабаєва для програми «Схеми» Слюсарєва в 2019 році називали тіньовим куратором штабу команди Зеленського у Харківській області.

У минулому Слюсарєв був помічником Артема Пшонки. Також відомий тим, що довгий час прослужив прикордонником у Харкові – а за часів Віктора Януковича його кар’єра стрімко пішла вгору, і він отримав високу посаду у Києві.

В адміністрації ДПСУ Слюсарєв пропрацював до 2014 року – після подій на Майдані він звільнився з прикордонної служби й пішов у бізнес.

Але прикордонники платили фірмі Слюсарєва бюджетні гроші за оренду приміщення для розташування свого прикордонного пункту, яке нині у його приватних руках. Йдеться про фірму “Фронтера” та військову частину 9951.

Крім того, людина з оточення Слюсарєва – Володимир Усов зараз є заступником голови Харківської РДА. Раніше Усов працював у ФОП Слюсарєв Вадим Олексійович.

За даними “Української правди”, Вадим Слюсарєв 18 лютого виїхав з України до Російської Федерації. Так, за даними бази 18 лютого, Слюсарєв заїхав до Росії на авто через КПП “Нехотіївка”. Метою зазначено “тимчасове проживання”. При в’їзді він вказав прикордонникам, що перебуватиме до 10 березня. А 26 лютого на третій день після вторгнення Росії Слюсарєв став на облік у міграційній службі й зазначив іншу дату виїзду 26 лютого. Відповідно до даних, отриманих від українських прикордонників, Слюсарєв виїхав до Росії 18 лютого о 17:16 через ПП “Гоптівка” на автомобілі BMW разом з громадянином України Вадимом Беліченком. Також, за даними прикордонної служби Російської Федерації, Слюсарєв відвідував країну у 2021, 2020 та 2019 роках.

Також в публікації УП вказано, що у партії “Слуга Народу” спростували, що Слюсарєв є членом політради. Вони пояснили, що Слюсарєва дійсно було обрано членом політради, але оскільки він не надав відповідний пакет документів, то фактично він не увійшов до керівного складу партії. Після публікації новини УП, з офіційного сайту партії “Слуга народу” було видалено сторінку, де Слюсарєв згадувався як член ради Харківської обласної партійної організації.

У травні адвокатка Слюсарєва Олена Бардіна заявила ЗМІ, що він не перебуває і не перебував в Росії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube