Британія застерегла від відновлення відносин з Росією: це було б катастрофою


18:5724.08.2022

Відновлення відносин із Росією було б катастрофою для всієї євроатлантичної безпеки. Війна, яку вона розв’язала проти України, має завершитися лише перемогою українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника глави міноборони Британії Джеймса Хіппі, якого цитує Sky News.

Він зазначив, що відновлення відносин з Росією зараз, можливо, і було б найпростішим рішенням у боротьбі з підвищенням вартості життя, але такий крок вплине на безпеку лише через кілька років і поглибить проблему.

“Кожна річ, яку я бачив протягом останніх шести місяців, говорить мені, що це було б катастрофою для безпеки в Євроатлантичній системі. Таким чином, не на 10-, 15 або 20-річному горизонті, а лише за кілька років ми опинимося в ситуації, коли Росія створює проблеми з вартістю життя, які у 100 разів гірші, ніж те, що ми бачимо зараз”, – вважає Хіппі.

За його словами, якщо допустити відновлення відносин з РФ, то вона почне пробувати розширити свої амбіції за межі України, наприклад, на територію НАТО та на країни Балтії.

“Ми повинні стати на захист України, щоб усе закінчилося на умовах України. Який би не був короткостроковий біль та витрати, ми створимо умови для безпеки в Євро-Атлантиціі”, – підсумував Хіппі.

Читайте: Норвегія та Великобританія нададуть нам безпілотники “Чорний шершень” – Україна їх просила. Що вони можуть (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube