Норвегія та Великобританія нададуть нам безпілотники “Чорний шершень” – Україна їх просила. Що вони можуть (ФОТО, ВІДЕО)


14:1224.08.2022

Норвегія та Великобританія нададуть нашій державі мікробезпілотники – їх використовуватимуть для розвідки та ідентифікації цілі.

Про це з посиланням на міністерство оборони Норвегії пише Reuters.

Мова йде про БпЛА Teledyne Fair Black Hornet або “Чорний шершень”. Вартість усіх апаратів, які планують поставити, становить 90 млн норвезьких крон або $9,26 млн.

Варто зазначити, що безпілотник складається з двох дронів, зарядки і планшета управління. Маса комплекту складає 1,3 кг. З 2018 року такі дрони використовує американська армія, також їх закупило Міноборони Франції.

Завдяки своїй легкості, безшумності та оперативності, “кишеньковий” безпілотник здатний здійснювати операції у складних умовах та передавати оператору високоточні фото та відео в реальному часі. Завдяки цьому, солдати всього за 25 хвилин мають уявлення про ситуацію, що відбувається, і можуть ефективно виконувати свою місію.

Норвегія та Великобританія нададуть нам безпілотники "Чорний шершень" - Україна їх просила. Що вони можуть (ФОТО, ВІДЕО) 1
Норвегія та Великобританія нададуть нам безпілотники "Чорний шершень" - Україна їх просила. Що вони можуть (ФОТО, ВІДЕО) 3

У заяві міністерства зазначають, що крім самих Black Hornet, Україні передадуть запасні частини до дронів і навчать правильно користуватися безпілотниками. Фінансуватимуть це все з британського фонду, в який Норвегія також зробила свій внесок.

За словами міністра оборони Норвегії Бьорн Арільд Грама, норвезькі дрони зазвичай використовують для розвідки та ідентифікації цілей противника. Вони дуже прості в експлуатації та надійні. Крім того, головною їх перевагою є непомітність. Особливо ці безпілотні летальні апарати підходять для ведення бойових дій у міських районах.

У відомстві також додали, що цей тип техніки запросила Україна, аргументувавши свою потребу протистоянням військовій агресії росії.

“Ці передові безпілотники допоможуть українським військам отримати життєво важливу перевагу на полі бою”, — заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube