Завтра у Львові Зеленський зустрінеться з Гутеррішем і Ердоганом. Далі їхні шляхи розійдуться


15:4417.08.2022

У четвер, 18 серпня, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш приїде до Львова, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Далі поїде до Одеси.

Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на речника ООН.

З українським лідером генсек ООН планує обговорити ситуацію на Запорізькій АЕС, яка з березня перебуває під контролем росіян та останнім часом піддається обстрілам, а також політичні шляхи завершення війни в Україні.

У п’ятницю Гутерріш відвідає Одесу, з портів якої почали відправлятися перші судна з українським зерном після розблокування експорту.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час візиту в Україну обговорюватиме кроки для припинення війни Росії проти України “дипломатичним шляхом”.

Про це повідомляє турецька державна агенція Anadolu Agency

“Під час зустрічі обговорюватимуться кроки, які можуть бути здійснені для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом, за рахунок активізації діяльності механізму, створеного для експорту українського зерна на світові ринки”.

У повідомленні управління комунікацій Туреччини повідомляють, що Ердоган відвідає Львів із одноденним робочим візитом на запрошення президента України Володимира Зеленського.

Згідно з заявою, Ердоган та Зеленський обговорять усі аспекти турецько-українських відносин на рівні стратегічного партнерства.

У рамках візиту лідери зустрінуться із генсеком ООН Гутеррішем, щоб провести тристоронню зустріч.

22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та Росія за підтримки ООН підписали документи щодо сприяння безпечному судноплавству для експорту продовольчих товарів з українських портів.

Угода діятиме 120 днів із можливістю подовження. Нині експорт відбувається з трьох портів: “Чорноморськ”, “Одеса” та “Південний”. Українські порти Чорного та Азовського морів були заблоковані через атаки російських військових кораблів та мінування водних шляхів. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube