ЗСУ влучили в командний пункт рашистів у Макіївці – серед загиблих полковник та два майори ФСБ


16:0317.08.2022

Українські артилеристи, ймовірно, з використанням установок HIMARS, здійснили дуже успішний обстріл командного пункту російської армії у Макіївці Донецької області. Внаслідок цього удару загинули не лише командири низки підрозділів, а й офіцери ФСБ, повідомляє 24 канал.

Ймовірно, командний пункт, який став мішенню, раніше передислокували з Донецька після отримання Україною далекобійних систем залпового вогню. Є дані, що саме в цьому КП знаходився штаб, який координував наступальні дії загарбницького війська у напрямку Авдіївки та Пєсков.

Як зазначили в українських спецслужбах, було знищено щонайменше 70 окупантів.

Російські джерела підтверджують загибель 15 осіб, проте ця цифра може бути більшою, оскільки стан поранених медики оцінюють як тяжкий. Наразі деяких офіцерів збираються евакуювати до росії, але не всі з них транспортабельні, а в лікарнях Макіївки, Донецька та інших сусідніх міст немає потрібних медикаментів та апаратури.

Серед загиблих полковник та два майори ФСБ.

.Відзначається, що для заміни керівництва та відновлення всієї вертикалі управління військами загарбникам потрібен щонайменше тиждень, адже у генштабі росії мають не просто вирішити, кого посадити у крісла загиблих, але й новопризначеним потрібен час розібратися в оперативному становищі. Загалом росіяни та місцеві помітно нервують.

Чергове знищення командного пункту хоч і не призвело до миттєвого покращення ситуації на фронті, суттєво підірвало бойовий дух серед багатьох командирів окупантів та терористів. Російські офіцери, які розуміють, наскільки серйозних людей ліквідували захисники України, цілком усвідомлюють, що наступний удар можуть завдати по них.

При цьому переїзди, зміни дислокацій чи спроби перенести стратегічно важливі штаби та склади далі від лінії фронту не гарантують безпеки, однак серйозно ускладнюють логістику та управління.

Крім того, неабияка паніка сталася й серед російських окупантів та місцевих бойовиків, які дислокуються у тилу. Адже у серпні Україна почала застосовувати HIMARS не просто для ударів по складах та нафтобазах, але й по місцях скупчення живої сили орди. Тому всі розуміють, що рано чи пізно високоточні ракети дістануть їх у будь-якій точці на тимчасово окупованій території.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube