Трампу може загрожувати ув’язнення за порушення закону про шпигунство


09:5813.08.2022

Федеральне бюро розслідувань перевіряє, чи не порушив колишній президент США Дональд Трамп закон про шпигунство, пише видання Politico.

У п’ятницю стало відомо, що під час обшуку в маєтку Трампа у Мар-а-Лаго було знайдено секретні документи.

Politico, посилаючись на ордер на обшук, пише, що правоохоронні органи проводять розслідування щодо експрезидента за підозрою у знищенні записів, перешкоджанні розслідуванню та порушенні закону про шпигунство.

Йому може загрожувати ув’язнення або штраф у випадку, якщо його провину доведуть в суді.

Агенти ФБР знайшли у Трампа чотири комплекти документів під грифом “цілком секретно”, три комплекти секретних документів та комплекти конфіденційних документів. Загалом вони вилучили близько 20 коробок із речами, теки з фотографіями, рукописною запискою, указом про помилування союзника Трампа Роджера Стоуна та профайлом “президента Франції”.

Як ми раніше повідомляли, Трамп багато місяців затримував повернення 15 ящиків із матеріалами, про які запитували посадовці Національного архіву. У цих 15 ящиках, як пише NYT, були матеріали, які підпадають під дію Закону про президентські документи. Він вимагає, щоб усі документи та записи, що стосуються офіційних справ, здавалися до архіву. У ящиках були документи, сувеніри, подарунки та листи. Крім того, зазначається, що всередині була “секретна інформація щодо національної безпеки”.

Розслідування розпочалося після того, як Національне управління архівів та документації США у лютому 2022 року повідомило Конгрес про те, що близько 15 коробок з документами та секретними матеріалами Білого дому перебувають у будинку Трампа у Флориді.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube