Велика Британія подвоює кількість РСЗВ, які надсилає в Україну


10:1611.08.2022

Наразі країна вже надала три пускові установки, схожі на американські системи HIMARS. Вони використовують такі ж ракети з дальністю до 80 кілометрів.

Міністр оборони Бен Уоллес підтвердив BBC, що тепер він відправить Україні ще три, а також “значну” кількість ракет, які вони запускають.

Про це пише ВВС, передає Інше ТВ.

За його словами, ця високоточна зброя вже допомагає Україні націлюватися на російські постачання боєприпасів і командні центри.

Уоллес заявив про це в Копенгагені, де він бере участь у міжнародній конференції з союзниками, які обіцяють продовжувати військову та фінансову підтримку України.

Він сказав, що Британія “дуже задоволена” тим, як Україна використовує ракетні установки, які вже надав Захід. За його словами, українські сили показали, що вони набагато краще розрізняють, які цілі вражати, щоб у них швидко не закінчилися боєприпаси. Уоллес зазначив, що це є частиною переходу України від використання старої зброї радянської епохи до сучаснішої зброї НАТО.

“Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота залишаються проти цієї незаконної війни та стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення Путіна”, – сказав британський міністр.

Як повідомляло Інше ТВ, Макрон і Джонсон домовилися підтримувати Україну стільки, скільки необхідно, – посольство Франції в Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube