«Настав час покінчити з туризмом з Росії»: в Естонії та Фінляндії закликали припинити видавати росіянам туристичні візи, в Москві відреагували


17:2309.08.2022

З закликами припинити видавати росіянам туристичні візи виступили прем’єр-міністерки Естонії та Фінляндії.

Про це пише естонське видання ERR.ee, передає Інше ТВ.

Так, заклик заборонити видавати росіянам туристичні візи прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас опублікувала у своєму Twitter-акаунті.

“Припиніть видавати росіянам туристичні візи. Відвідування Європи – привілей, а не одне з прав людини. Повітряне сполучення з Росією закрито. Це означає, що поки країни Шенгену видають візи, сусіди Росії несуть на собі всю тяжкість (Фінляндія, Естонія, Латвія – єдині точки в’їзду). Настав час покінчити з туризмом з Росії прямо зараз”, – написала Каллас.

З аналогічним закликом виступила прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін. Вона сказала в інтерв’ю Yle, що найважливіші рішення необхідно ухвалювати в ЄС спільно, водночас Фінляндія самостійно могла б уповільнити видачу в’їзних документів. Рада Європи могла б розглянути варіант накладення санкцій на російський туризм доти, доки триває війна, вважає прем’єр-міністерка Санна Марін.

Раніше Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю The Washington Post закликав західні країни повністю закрити свої кордони для російських громадян. За його словами, всі раніше введені санкції проти Росії є слабкими порівняно із закриттям кордонів для російських громадян на один рік та повним ембарго на купівлю російських енергоносіїв.

 У Москві вже зробили ряд істеричних і хамських заяв через цю пропозицію.

Так, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у забороненій в Україні соцмережі “ВКонтакте” звинуватив Естонію в “нацистській хріні”.

“Чергову нацистську хрень на адресу громадян Росії видала і естонська тітка: “Відвідування Європи – це привілей, а не право людини”. Так і хочеться їй нагадати інші слова: “Те, що ви на волі, не ваша заслуга, а наше недопрацювання”, – написав він.

Також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відзначив, що будь-які спроби ізолювати росіян або ізолювати Росію – “це процес, який не має перспектив”, а “ірраціональність мислення (тих, хто це пропонує) зашкалює”.

Він додав, що “такі заяви йдуть з країн, які і так вже визнані недружніми, і які у своїй недружності заходяться до безпам’ятства. І доходять до таких заяв, які буквально років 80 тому ми чули з центру Європи”.

“Сам Зеленський повинен розуміти, що країни Європи, які намагаються “покарати” Росію, вже активно платять за це за рахунками: і самі країни платять за рахунками, і громадяни платять за рахунками. І рано чи пізно ці країни теж почнуть шукати відповіді на запитання, чи все робить правильно Зеленський, що наші громадяни повинні оплачувати його забаганки”, – заявив Пєсков, висловивши надію на те, “що з часом здоровий глузд все-таки якось проявить себе, і ті, хто виступав з такими заявами, схаменуться”.

Як повідомляло Інше ТВ, “Танк – це знаряддя вбивства, це не меморіальний об’єкт, і з цих самих танків на вулицях України вбивають людей” – в Естонії приберуть усі радянські пам’ятники.

Також повідомлялось У Фінляндії демонтували “мирний” пам’ятник, подарований Радянським Союзом (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube