На кордоні з Косово затримали російську пропагандистку: її підозрюють у шпигунств


07:0407.08.2022

Росіянку Дар’ю Асламову, яка працює в пропагандистському ЗМІ “Комсомольська правда”, арештували на прикордонному переході на півночі Косова, де нещодавно відбулися заворушення.

У суботу, 6 серпня, міністр внутрішніх справ частково визнаного Косова Джеляль Швечла повідомив про затримання на кордоні росіянки Дар’ї Асламової за підозрою в шпигунстві на користь РФ.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

Міністр зазначив, що “багато країн довели, що вона [Дар’я Асламова] займалася шпигунством на користь російської військової розвідки та діяла під виглядом журналіста”, тому в деяких країнах їй заборонено в’їзд.

“Вона також брала участь у бойових діях в Україні, проводячи пропаганду про російське вторгнення в Україну”, – додав Швечла.

За його словами, спроба Асламової проникнути до Косова збігається в часі із заворушеннями на півночі країни і доводить російський слід та пропаганду, спрямовані на дестабілізацію в Косові.

Свій допис у Facebook Швечла супроводив кількома фото Асламової — зокрема, з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та з президентом Сирії Башаром Асадом.

Як відомо, Росія є головним союзником Сербії. Москва так само, як Белград, виступає проти незалежності Косова.

Дар’я Асламова називає себе “спецкором відділу міжнародної політики” пропагандистського російського ЗМІ “Комсомольська правда”.  Вона нагороджена скандальною медаллю “За освобождение Крыма”.

Нагадаємо, в липні між Сербією та Косово відбувся спалах конфлікту: строять барикади, лунають постріли. Причи ною стале введення владою Косово зеркальних вимог щодо документів косовських сербів, зокрема водійських прав та номерів машин, які запровадила Сербія. Після втручання західних союзників косовари відклали запроваждення нових норм.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube