Блінкен розповів про «щиру і пряму розмову» з Лавровим


06:0630.07.2022

Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ росії Сергій Лавров вперше з моменту початку повномасштабного російського вторгнення в Україну провели телефонну розмову.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на західні ЗМІ.

Так, Блінкен розповів, що бесіда з Лавровим була «щирою і прямою розмовою». США вимагають від росії відпустити незаконно затриманих росіянами громадян США – колишнього морського піхотинця Пола Вілана і баскетболістки Брітні Грайнер. Крім того, Блінкен вимагає від росії дотримуватися домовленості щодо експорту українського зерна через Чорне море, а також відмовитися від анексії нових українських територій.

«Важливо, що він почув безпосередньо від мене від імені багатьох країн очікування того, що росія зробить наступні кроки згідно з домовленостями, припинить блокаду і дозволить кораблям пройти… Я чітко виклав, які їхні дії ми передбачаємо в наступні тижні та місяці, включаючи псевдореферендуми на цих українських територіях, спроби імітувати, ніби населення цих територій хоче приєднання до росії, і виконувати політичні цілі путіна – захопити стільки території України, скільки вийде, і намагатися знищити Україну як незалежну суверенну державу… Важливо, щоб росіяни чули від нас безпосередньо, що з цим не змиряться і росії, якщо вона продовжить реалізовувати ці плани, доведеться заплатити додаткову ціну» – прокоментував результати переговорів Державний секретар.

Міністерство закордонних справ Росії, у свою чергу, опублікувало свій реліз за підсумками цих переговорів. Повідомляється, що Лавров виклав російські принципові підходи і підкреслив, що цілі і завдання війни проти України “будуть повністю виконані”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube