Молдова не випустила російських офіцерів з Придністров’я


08:3122.07.2022

Міністерство закордонних справ Молдови навідріз відмовило у в’їзді на молдовську територію російським військовим. Росіяни намагалися потрапити до Молдови з території невизнаного Придністров’я, яке окуповане росією.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на речника МЗС Молдови Даніеля воді.

«Ротація військовослужбовців у складі російського миротворчого контингенту здійснюється за механізмом, створеним для уникнення ризиків і забезпечення скоординованого переміщення особового складу контингенту» – сказав він, коментуючи ситуацію.

Йдеться про військовослужбовців зі складу псевдомиротворчого (на ділі – окупаційного) угруповання російських військ на території невизнаного Придністров’я. Вона називається ОГРО – оперативна група російських військових.

«На територію Молдови не були допущені офіцери так званого оперативного угруповання російських військ – незаконного формування на території нашої країни, яка порушує статус нейтралітету… У цьому контексті Міністерство закордонних справ і з питань європейської інтеграції повторює позицію влади Молдови щодо необхідності беззастережного відновлення процесу виведення російських військ і складів боєприпасів з нашої країни» – зазначив він.

Нагадаємо, ще в травні Кишинів зажадав від росії вивести війська з Придністров’я, оскільки присутність російських солдатів порушує нейтралітет Молдови.

У березні Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно прийняла поправку про те, що Придністров’я є територією, яка знаходиться під окупацією росії.

Нагадаємо: «Прем’єр-міністр» Придністров’я Олександр Розенберг має паспорт України, дочку в Одесі і зятя в ОПЗЖ (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube