На саміті НАТО планують домовитися про збільшення обсягів військової допомоги Україні та збільшення спільних витрат на оборону – ЗМІ


08:0227.06.2022

Через чотири місяці після повномасштабної агресії проти України країни НАТО нарешті вирішили діяти більш рішуче: на саміті в Мадриді 29-30 червня члени Альянсу обговорять і пообіцяють допомогу країнам Балтії в разі російського нападу, а також узгодять додаткову допомогу Україні, що бореться.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters, пише “Слово і Діло”.

Дипломати розповіли виданню, що лідери країн НАТО планують домовитися з цілої низки питань – це збільшення обсягів військової допомоги Україні та збільшення спільних витрат на оборону. Також НАТО виділить додаткові війська для оборони країн Балтії. Ще один пункт плану – змусити президента Туреччини Ердогана відкликати вето на вступ Швеції та Фінляндії.

У саміті візьмуть участь лідери країн Тихоокеанського регіону – Австралії, Нової Зеландії, Японії та Південної Кореї. Це реалізація широкої стратегії США для протидії Китаю.

Тим часом, додає видання, Німеччина вже заявила про виділення додаткових військових сил для захисту Литви. Швидше за все, те ж саме зробить Британія для Естонії, а Канада – для Латвії.

Як повідомляло Інше ТВ, Польща виступає за розміщення у країні бригадної групи НАТО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube