Суд заборонив діяльність мураєвської партії «Наші»


11:3714.06.2022

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив діяльність проросійської партії «Наші». Майно і активи партії постановили передати державі.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, передає Інше ТВ.

Позивачем у справі виступило Міністерство юстиції України (за участі третьої сторони СБУ). На засіданні були присутні представники позивача від Мін’юсту та СБУ (онлайн). Натомість представники від партії були відсутні.

Сьогодні засідання суду було закритим, тобто без представників ЗМІ та громадськості. Хоч напередодні аналогічні засідання були відкритими.

Партію було зареєстровано 19 лютого 2015 року під назвою «Політична партія «Перемога». Відтоді вона кілька разів змінювала свою назву і 21 вересня 2018 року назву партії змінили на «Наші». Керівником політсили є депутат Верховної Ради України VII і VIII скликання Євген Мураєв.

Раніше суд заборонив діяльність партій «Опозиційний блок», «Соціалісти» і «Справедливість та розвиток».

Діяльність проросійських партій в Україні забороняється на підставі рішення РНБО, Указу Президента і відповідного закону.

Як повідомляло Інше ТВ, У Києві керівник однієї з партій вже продавав за $2,5 млн. місце в виборчому списку на парламентські перегони – СБУ його затримала (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube