У Києві керівник однієї з партій вже продавав за $2,5 млн. місце в виборчому списку на парламентські перегони – СБУ його затримала (ФОТО)


10:5509.06.2022

За даними Служби безпеки, голова однієї з політпартій та керівник її територіального осередку вирішили заздалегідь «підготуватися» до наступних парламентських виборів і продати нібито «прохідне» місце у своєму списку.

Свої послуги вони оцінили у $2,5 млн., повідомляють у пресцентрі СБУ.

Для цього вони розробили спеціальний маршрут просування політичними сходами: вступ до партії, посада голови районного осередку. Згодом за винагороду навіть бралися призначити чоловіка радником керівника ПрАТ «Київводоканал» – для успішного старту політичної кар’єри.

Кошти повинні були передаватись зловмисникам за графіком, складеним головою партії. Сума першого траншу становила $50 тис.

Правоохоронці затримали зловмисників «на гарячому», під час передачі першої частини.

Наразі вирішується питання повідомлення фігурантам про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України:

– ч.3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди);

– ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Нацполіції та за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва.

За інформацією УП, мова йде про політичну партію “Наш край”.

За ці гроші підприємцю обіцяли призначення на посаду радника голови правління ЧАО “Київводоканал”. Ця посада повинна була стати “успішним” стартом його політичної кар’єри.

Як повідомляло Інше ТВ, Апеляційний суд прийняв рішення про заборону «ОппоБлоку»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube