Зеленський створив в Лисичанську міську військову адміністрацію


23:1011.06.2022

Президент Володимир Зеленський 9 червня своїм указом створив Лисичанську міську військову адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

Про це йдеться в наказі, опублікованому на сайті президента України, передає «Громадське».

Згідно із розпорядженням президента, начальником новоствореної Лисичанської ВЦА призначили Валерія Шибіка. 

Ситуація в регіоні

Голова ОДА (ОВА) Сергій Гайдай 25 травня заявив, що росіяни окупували вже 95% Луганщини. На підконтрольній Україні території області наразі перебувають понад 40 тисяч людей, із яких 99% виїжджати не хочуть.

Станом на 10 червня під контролем України залишалася траса Лисичанськ — Бахмут, але окупанти постійно її обстрілюють. Наразі проїзд цією трасою вкрай небезпечний, наголошує Гайдай.

Водночас росіяни продовжують обстріли Луганської області: 10 червня під час чергового обстрілу пошкоджено залізничне депо об’єднання «Азот». У Лисичанську ворожі снаряди влучили на територію склозаводу. Крім того, у цьому місті обстрілами пошкоджено школу та кулінарний ліцей — троє загиблих, 8 поранених.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 18:00 11 червня, у напрямку Лисичанська російські окупанти збільшили інтенсивність застосування ствольної та реактивної артилерії і вживають заходів щодо посилення угруповання військ.

Як повідомляло Інше ТВ, ТерОборона зможе виконувати завдання на фронті і окупованих територіях – Зеленський підписав закон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube