Персональні санкції від Австралії та Канади: у санкційних списках – росіяни, білоруські підприємства та Ківа


11:1418.05.2022

Влада Австралії запровадила санкції щодо восьми російських пропагандистів. Також під обмеження потрапила низка державних службовців та організацій. Крім того, до списку потрапив екснардеп від ОПЗЖ Ілля Ківа.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на МЗС Австралії.

Зокрема, обмежувальні заходи торкнулися пропагандиста і генерального директора інформагентства “Росія сьогодні” Дмитра Кисельова, генерального директора RT Олексія Ніколова, журналіста і ведучого Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії Сергія Брильова, гендиректора холдингу “Газпром-Медіа” Олександра Жарова, телеведучого Михайла Леонтьєва, військових кореспондентів Євгена Піддубного, Олександра Коца і Дмитра Стешина.

Крім того, санкції запроваджено проти директора Музею перемоги Олександра Школьника, т.в.о. глави МНС Росії Олександра Чупріяна, першого заступника директора ФСБ Сергія Корольова і першого заступника начальника Генерального штабу збройних сил РФ Миколи Богдановського.

Також рестрикції були запроваджені проти “ПВК Вагнера” і двох білоруських підприємств: виробника гусеничної техніки “Мінотор-сервіс” і ВАТ “КБ Радар”. 

Як повідомляє «Європейська правда», Канада у рамках санкцій, запроваджених проти РФ за розв’язану війну, заборонила в’їзд тисячі громадян російської федерації, включно з президентом володимиром путіним. Про це оголосив міністр внутрішньої безпеки Марко Мендічіно 17 травня.

“Ми щойно оголосили, що забороняємо в’їзд до Канади близько тисячі росіян, включно з Путіним та його поплічниками. Усі ці особи вже перебувають під санкціями Канади за їхню роль у вторгненні і тепер вони будуть нев’їзними. Ми забезпечимо, щоб Канада не була “безпечною гаванню” для відповідальних за протиправне, аморальне та реваншистське вторгнення в Україну”, – заявив Мендічіно. 

В урядовому комюніке деталізують, що міністр внесе зміни до закону про імміграцію та притулок, щоб заборонити в’їзд підсанкційним росіянам за Special Economic Measures Act (SEMA). Ці зміни дозволять канадській службі прикордонних спослуг відмовляти у в’їзді та видворяти з країни даних осіб, а міграційній службі – відмовляти їм в отриманні візи.   

“Набравши чинності, ці поправки будуть застосовуватися до усіх іноземних громадян, які потрапили під санкції Канади, та супроводжуючих членів родини”, – зазначають у тексті. 

У канадському санкційному списку – близько тисячі причетних до вторгнення громадян рф, білорусі та України. Серед іншого, це особисто путін, глава МЗС сергій лавров, міністр оборони сергій шойгу.

Як повідомляло Інше ТВ, «Москвич» з берести та лику. Яке майбутнє чекає російський автопром після того, як пішов Renault (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube