росію виключили із Всесвітньої туристичній організації


11:1328.04.2022

Вчора, 27 квітня, на Генеральній асамблеї ВТО ООН більшістю голосів було призупинено членство росії у Всесвітній туристичній організації.

Про це повідомили у Мінінфраструктури України, передає Інше ТВ.

«Найбільша пустеля Європи Олешківські Піски, 9 національних природних парків, всесвітньо відомий біосферний заповідник «Асканія-Нова», острів Джарилгач, курортне узбережжя Азовського моря – це неповний список туристичних перлин України, які захопила росія. Держава, яка вчиняє такі злочини, не говорячи вже про вбивства тисяч мирних жителів України, не має ні юридичного, ні морального права бути частиною цивілізованого світу.

Виключення росії стало результатом системної роботи Міністерства інфраструктури. Ще на початку березня ми ініціювали звернення в 11 міжнародних інфраструктурних організацій, серед яких і ВТО ООН, щодо вигнання з них росії. Сьогодні ми отримали практичний результат цих зусиль.

Вдячний усім державам, що підтримали вигнання росії. Завдяки цьому рішенню туристична галузь росії буде відкинута у розвитку на десятиліття в минуле. Ми й надалі робитимемо максимум, щоб росія опинилася в тотальній блокаді», – прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«За» виключення росії проголосували 40 країн, «проти» – 11, серед яких Сирія, Білорусь, Казахстан, Нікарагуа, Зімбабве, Алжир, Боснія і Герцеговина, Північна Корея, Китай та Єгипет.

Виключення росії стало результатом системної роботи Міністерства інфраструктури та Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ).

Довідково. Всесвітня туристична організація (World Tourism Organization, UNWTO) – спеціалізована установа ООН, яка відповідальна за просування відповідального, стійкого та загальнодоступного туризму. Членами організації є 160 держав світу.

Як повідомляло Інше ТВ, Найбільший європейський туроператор висунув вимогу до готелів Туреччини прибрати росіян.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube