Державна дума Росії попросила Путіна визнати «ДНР» та «ЛНР». Кулеба заявив, що це вихід Росії з Мінських домовленостей


13:1815.02.2022

Поки що рішення депутатів Держдуми не означає визнання незалежності самопроголошених утворень, це має зробити Володимир Путін.

Відповідний проєкт постанови зібрав 351 голос.

Про це повідомляє Українська редакція ВВС, передає Інше ТВ.

Напередодні до Думи внесли два схожих проєкти постанови. Один внесли 19 січня комуністи, другий у понеділок – представники провладної партії “Єдина Росія”.

Проєкт КПРС, який і ухвалили, передбачає негайне звернення з відповідною вимогою до Путіна. Проєкт “єдиноросів” спершу передбачав консультації з російським МЗС.

Обидва проєкти Держдума розглянула у вівторок, 15 лютого, більше голосів набрав проєкт комуністів – 351 голос, а “Єдиної Росії” – 310.

Між тим Україна повідомила міжнародним партнерам, що можливе визнання Росією окупаційних адміністрацій “ЛДНР” як “незалежних утворень” означатиме її вихід з Мінських домовленостей, про це пише УНІАН з посиланням на онлайн-брифінг міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

“Щодо можливого визнання російською Думою так званих “Л/ДНР” – хочу ще раз нагадати незмінну позицію України: у разі ухвалення рішення про визнання Росія де-факто і де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками. Ми вже попередили про цю позицію наших партнерів”, – наголосив Кулеба.

Як повідомляло Інше ТВ, У РФ активізували набір найманців для «ДНР-ЛНР».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube