В Туреччині вважають нереалістичнім вторгнення Росії в Україну – «джерела» в РФ та Білорусі про це не кажуть


12:4613.02.2022

Туреччина отримала від джерел у Росії і Білорусі спростування заяв про підготовку вторгнення в Україну. Також Анкара вважає нереалістичним вторгнення Росії в Україну.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив в ефірі телеканалу CNN Türk, пише «Слово і Діло».

Як зазначається, міністр нагадав, що західні ЗМІ раніше заявили про нібито підготовлюване вторгнення в Україну, а США неодноразово звертали увагу на можливість початку великомасштабної війни в короткі терміни. При цьому, джерела турецького міністра в Росії і Білорусі інформацію спростували.

«Білоруські джерела також заперечують можливість нападу на Україну через Білорусь. Нам потрібно зосередитися на зниженні напруженості. У Росії і НАТО ведеться листування по гарантіях безпеки», – додав керівник МЗС Туреччини.

Турецький міністр зазначив, що було б неправильно, якби Росія спробувала зробити таке вторгнення, поки триває цей процес.

При цьому, Чавушоглу підтвердив готовність Анкари провести зустріч Путіна і Зеленського на своїй території. Він додав, що позитивних або негативних відповідей від Росії на даний момент не було.

Як повідомляло Інше ТВ, Якщо Москва вторгнеться в Україну, це приведе до рішучої відповіді, — Блінкен на переговорах із Лавровим.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube