«Не потрібно повертатись, потрібно евакуюватись» – мер Миколаєва розповів про кількість загиблих людей і пошкоджених об’ектів в місті


21:1708.06.2022

Не треба повертатись до Миколаєва, треба евакуюватись з міста.

Ще раз з таким закликом сьогодні, 8 червня, у своєму традиційному ефірі у соцмережах звернувся Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

– В Миколаєві все ще небезпечно. Отримую щодня повідомлення з одним запитанням, чи можна повернутися до міста. Відповідаю: ні, не варто цього робити, а от що потрібно робити, так це евакуюватися. Обстріли тривають. В якісь дні «прилітає» на околиці, в інші – просто у житлові квартали Корабельного і Інгульського району. Трагічний приклад: під час останніх обстрілів кілька днів тому загинули три жінки поважного віку – дві з них сиділи просто на лавочці біля будинку, ще одна загинула, проходячи повз (її намагалися врятувати лікарі, але, нажаль, вона не була врятована, вона померла), – сказав Олександр Сєнкевич.

За його словами, з початку вторгнення у Миколаєві загинуло 108 мирних жителів, в тому числі 1 дитина. Ще 467 людей були поранені, з них 4 дитини.

Об’єктам інфраструктури міста Миколаєва вже завдано збитків на суму понад 450 млн.грн.

«Пошкоджено 143 об’єкти міської інфраструктури (це школи, лікарні, бібліотеки і т.д.), 282 багатоквартирних будинки, і 4 з них вже не підлягають відновленню, і 374 приватні будинки, 36 з яких зруйновано повністю. Нажаль, це не остаточні цифри, і кожного дня вони збільшуються. Так триватиме доти, доки наші ЗСУ не виженуть цих тварюк з української землі, і вони не перестануть обстрілювати нас», – сказав мер.

Олександр Сєнкевич додав, що окупантів тут чекають тільки «трибунал та вічна зневага і ненависть».

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині внаслідок російських обстрілів поранено 13 людей



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube