Діти з окупованих територій зможуть дистанційно навчатися у школах Миколаєва – мер


21:3308.06.2022

Щоб не навчатися за російською шкільною програмою, що намагаються запровадити окупанти на захоплених територіях, діти, які не змогли виїхати з цих територій, зможуть дистанційно навчатися у школах Миколаєва.

Про це сьогодні, 8 червня, у своєму традиційному ефірі у соцмережах розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

– Цього тижня провів нараду і дав доручення нашому управлінню освіти розробити чіткий і безпечний механізм зарахування дітей з тимчасово окупованих територій до наших миколаївських шкіл. Якщо є родини з дітьми-школярами, які з якихось причин не можуть виїхати х тимчасово окупованих територій (Херсон, Нова Каховка і т.д.), ми зробимо таким чином, що ці діти зможуть онлайн навчатися в наших миколаївських школах. Вони зможуть вступити до наших шкіл і навчатись дистанційно, не виходячи з дому, продовжувати навчатися українською мовою, – сказав Сєнкевич.

За словами мера, навіть у цьому навчальному році в миколаївських школах вже вчились дистанційно 180 дітей з тимчасово окупованих громад.

На цей час механізм подачі онлайн-заяв є, але мер доручив попрацювати над безпекою персональних даних, щоб унеможливити до них доступ хакерам, щоб не наражати дітей та родини на небезпеку. Результат Олександр Сєнкевич обіцяє вже за кілька тижнів.

Як повідомляло Інше ТВ, У Херсоні вчителі шкіл відмовились співпрацювати з окупантами



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube