Миколаївська міськрада попросила у Верховній Ради майже 480 млн.грн. субвенції – щоб звільнити бізнес від сплати частини податків


15:3030.05.2024

Сьогодні, 30 травня, Миколаївська міськрада розглянула проект рішення Про Звернення депутатів Миколаївської міської ради VIІI скликання.

І прийняла його, передає Інше ТВ.

Як перед голосуванням сказав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, якщо субвенція в розмірі 479,93 млн.грн. буде виділена місту, тоді буде можливість звільнити миколаївський бізнес від сплати податку на землю та податку на нерухомість.

Депутати дослухались і більшістю голосів (30 «за», 1 утримався) підтримали таке звернення.

Наводимо його текст повністю: 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання до голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики

Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» введено в Україні воєнний стан з 24.02.2022, який продовжений і дотепер.

Згідно з наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309, Миколаївська міська територіальна громада була в переліку територіальних громад, що розташовані в зоні бойових дій з 26.02.2022 до 11.11.2022, а з 11.11.2022 є в переліку територіальних громад, що розташовані в зоні можливих бойових дій.

На території міста забезпечується функціонування органів державної влади, органів місцевого самоврядування та життєдіяльність Миколаївської міської територіальної  громади.

У результаті російської агресії місто Миколаїв зазнало значних руйнувань, ряд великих підприємств міста, які забезпечували найбільшу частку обсягу реалізованої продукції міста, призупинили свою діяльність, частина підприємств релокувалися в більш безпечні регіони України, інші працюють не на повну потужність, значна частина земель громади забруднена вибухонебезпечними предметами.

До Миколаївської міської ради надходять звернення від суб’єктів  господарювання щодо прийняття рішень про надання пільг зі зменшення плати за землю та плати за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

В умовах, коли міським головою, Миколаївською міською радою та її виконавчими органами щоденно вживаються заходи щодо ліквідації наслідків збройної агресії і робиться все, щоб жителі міста отримували всі необхідні послуги, які забезпечують належні умови життя, прийняття таких рішень призведе до суттєвого обмеження фінансових можливостей міста щодо реалізації програм відновлення зруйнованої інфраструктури Миколаєва, а також інших заходів, спрямованих на підтримку життєдіяльності міста та збереження галузей освіти, медицини, житлово-комунального господарства, культури та соціального захисту.

При цьому, прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з нормами щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб із грошового забезпечення військовослужбовців до державного бюджету, призвело до зменшення доходів бюджету Миколаївської міської територіальної громади на 2024 рік на 2,7 млрд гривень.

Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, просимо в межах повноважень розглянути питання виділення 479,93 млн грн додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації, для недопущення подальших втрат доходів бюджету Миколаївської міської територіальної громади у разі прийняття міською радою рішення щодо звільнення від плати за землю та плати за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у 2024 році.

Депутати Миколаївської міської ради

VIII скликання

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївська міськрада схвалила залучення 10 млн.євро кредиту для МКП «Миколаївводоканал»



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube