У Миколаєві депутати реорганізували 4 ліцеї та прийняли рішення про ліквідацію ще одного ліцею та дитсадка


13:4830.05.2024

Такі рішення були прийняті на сесії Миколаївської міськради сьогодні, 30 травня, після докладних пояснень начальниці управління освіти ММР Ганни Личко.

Про це повідомляє Інше ТВ.

За словам начальниці управління освіти Миколаївської міськради Ганни Личко, в закладах освіти міста в 2021/2022 навчального року було 46304 дитини, на сьогоднішній день, згідно даних інформаційної системи МОН, – 39914 дітей. Крім того, у Миколаєві на сьогоднішній день знаходиться 62% дітей. Поряд з тим, із загальної кількості дітей, які навчаються в місті, – 328 дітей з окупованих територій і 50 дітей із зон бойових дій, а також 976 дітей ВПО. Ганна Личко додала, що в деяких школах не вдасться набрати класи, а значить, педагоги не будуть мати необхідного педагогічного навантаження.

«Два проекти рішення якраз і спрямовані на те, щоб об’єднати 4 заклади, – Про реорганізацію Миколаївського ліцею №1 Миколаївської міської ради Миколаївської області шляхом приєднання до Миколаївського ліцею №58 Миколаївської міської ради Миколаївської області та Про реорганізацію Миколаївського ліцею №5 Миколаївської міської ради Миколаївської області шляхом приєднання до Миколаївського ліцею № 22 Миколаївської міської ради Миколаївської області, щоб була можливість забезпечити педагогічне навантаження та в майбутньому у старшій школі різнопрофільне навчання.

Окрім цього, є проект рішення Про реорганізацію Початкової школи №2 Миколаївської міської ради Миколаївської області шляхом приєднання до Початкової школи №1 Миколаївської міської ради Миколаївської області. Ці заклади освіти місто отримало в 2021 році, напередодні початку повномасштабного вторгнення, і на сьогоднішній день кількість дітей невелика. Дві будівлі не мають підвальних приміщень, які б можна було переобладнати під найпростіші укриття. До того ж, недостатня середня наповнюваність класів», – сказала Ганна Личко.

Також вона приділила увагу проєкту рішення Про ліквідацію Миколаївської гімназії № 49 Миколаївської міської ради Миколаївської області. За її словами, ще до повномасштабного вторгнення на території обслуговування цього закладу освіти проживало близько 700 дітей, але навчалося там не більше 200 дітей. На сьогоднішній день в гімназії №49 навчається лише 162 дитини, є 8 класів, середня наповненість яких недостатня по нормах. Крім того, в будівлю цього закладу в 2022 році влучила російська ракета, практично будівлю треба відбудовувати заново, але немає донорів, які б могли виділити на це кошти саме через невисоку кількість учнів, підкреслила Ганна Личко. «Поряд проектується нова будівля гімназії №48, і частина дітей з території обслуговування гімназії №49 навчалась саме у гімназії №48», – підкреслила начальниця управління освіти ММР.

Крім цього, на розгляд депутатів винесено і проект рішення Про перейменування Миколаївської гімназії № 21 Миколаївської міської ради Миколаївської області в початкову школу, який зумовлений тим, що протягом останніх років в цій гімназії навчалось не так багато дітей (в цьому році – 145 дітей в 9 класах, недостатня наповненість класів). Та й в цій гімназії, яка знаходиться в Малій Коренисі, немає підвального приміщення, яке б можна було переобладнати в простіше укриття. Однак у сусідній школі, яка розташована за 7 км, вже об лаштоване укриття, тому пропонується організувати підвезення дітей до сусідньої школи, а в Малій Коренисі залишити тільки початкову школу.

І останній проект рішення, підготовлений управлінням освіти ММР, – Про ліквідацію Дошкільного навчального закладу № 70 м. Миколаїв – обумовлений тим, що цей дитсадок числиться 22 дитини, з двох будівель одна знаходиться в аварійному стані, немає підвального приміщення, і неможливо його побудувати, та й немає нормальної території для прогулянок дітей.

Проєкти рішень були об’єднані в пакет, за який проголосував 31 депутат.   

Як повідомляло Інше ТВ, За підтримки ЄС та UNDP на Миколаївщині відновили два освітні заклади і обіцяють ще (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube