На Миколаївщині знайшли ще 854 га землі, де можна висадити ліси (ФОТО)


10:1228.05.2024

На Миколаївщині завершено черговий етап попереднього моніторингу цінних степових ділянок у межах земель лісового фонду.

Про результати повідомили в Південному лісовому офісі, передає Інше ТВ.

Згідно повідомлення, експедицію очолював Олександр Рак – кандидат біологічних наук, провідний інженер відділу лісового господарства департаменту лісового господарства ДП «Ліси України». Робоча група збирала і фіксувала інформацію, яка може свідчити про наявність ділянок цінного степу у межах земель лісового фонду. Ця інформація важлива для лісівників під час планування осінньої лісокультурної кампанії.

Обстежено 174 ділянки загальною площею 854,1 га на території Очаківського, Веселинівського, Єланецького, Доманівського, Новопавлівського, Врадіївського та Лисогірського лісництв.

68% обстежених територій не відносяться до степових – рідкісних видів рослин на них не виявлено. Тому вони можуть бути внесення у плани щодо створення нових лісів.

Всі зібрані матеріали з фото та відео фіксацією будуть розміщені на платформі INaturalist, також надані для ознайомлення та подальшого вивчення екологам та представникам природоохоронних груп для винесення остаточного загального рішення щодо охорони цих ділянок цінного степу експертною групою, створеною при Управлінні екології Миколаївської ОДА.

Як повідомляло Інше ТВ, Навесні в Одеській та Миколаївській областях висадили в 11 разів більше гектарів лісу, ніж рік тому



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube