На Миколаївщині через суд у власність держави повернули 1,5 га земельних ділянок лісового фонду на узбережжі


17:2410.05.2024

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури, поданий в інтересах держави до Миколаївської райдержадміністрації та Коблівської сільської ради про повернення 10 земельних ділянок державного лісового фонду загальною площею 1,5 га вартістю понад 12 млн грн, розташованих в прибережних захисних смугах Чорного моря та Тилігульського лиману.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Установлено, що не дивлячись на наявні рішення Березанського районного суду Миколаївської області, якими підтверджено право власності держави на спірні землі, а також обмежену оборотоздатність земель лісового фонду, розташованих у межах прибережних захисних смуг, останні незаконно передані до комунальної власності територіальної громади.

Прийняті райдержадміністрацією та сільським головою розпорядження є незаконними та такими, що порушують право власності держави на землі такої категорії.

Суд підтримав позицію прокуратури – позов задоволено повністю та зобов’язано повернути спірні земельні ділянки законному власнику – державі в особі Миколаївської районної державної (військової) адміністрації.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині судитимуть ексдиректора лісгоспу – передав фермерам землі для лісу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube