ЧУ U-23 у Києві серед рапіристів: Аліна Полозюк та Артем Коржовой продовжили переможну серію Миколаєва (ФОТО)


22:4109.05.2024

Сьогодні, 9 травня, особистими змаганнями з фехтування на рапірах в столиці продовжився чемпіонат України U-23.

Миколаїв, який зібрав усе золото в шаблі, знову відзначився переможним золотим дублем, цього разу завдяки Аліні Полозюк та Артему Коржовому, які обміняли торішню бронзу на золото-2024.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

Полозюк, єдина зі співавторок історичної нагороди на нещодавньому Кубку світу в Гонконгу, брала участь в цих змаганнях і впродовж всього дня виглядала дуже впевнено. Спочатку підопічна Лариси Павленко виграла усі шість боїв в групі, а потім ще п’ять в олімпійці. В чвертьфіналі зокрема здолала чинну віцечемпіонку України Анастасію Єрофєєнко (15:5).

Найбільший супротив майбутня чемпіонка зустріла в 1/2 від Мілани Степовик (15:14), а вже у поєдинку за золото не залишила шансів Кірі Пронь (15:5).

Розбавила миколаївську компанію на п’єдесталі киянка Валентина Дерменжи, яка у своєму півфіналі поступилася Пронь (9:15).

Якщо Полозюк раніше вигравала навіть дорослий ЧУ, то для Коржового це перша перемога на всеукраїнських змаганнях. І він її здобув, вийшовши з групи з трьома перемогами в п’яти боях і розпочавши олімпійку лише під номером 18.

По ходу турніру вихованцю Лариси Павленко та Ірини Зикової вдалося знайти своє фехтування. Вже у поєдинку за вхід у вісімку він взяв реванш в киянина Богдана Пнівчука (15:10) за поразку у півфіналі торішнього чемпіонату України U-23. В 1/4 з таким самим рахунком переміг земляка Микиту Асташова. А у півфіналі здолав юного львів’янина Яніслава Корецького (15:7), який перед тим вибив з боротьби його старшого брата і ще чинного на той момент чемпіона України серед молоді Максима Коржового (15:10).

Поступаючись у фіналі 5:10 іншому миколаївцю Єлизару Дирді, Артем Коржовой зумів перевернути бій і вирвати перемогу (15:11).

Третю сходинку чоловічого п’єдесталу з Корецьким розділив киянин Олег Кокоровець, який у своєму півфіналі поступився Дирді (10:15).

Рапіра, чоловіки (особисті)Рапіра, жінки (особисті)
1. Артем Коржовой (Миколаїв)
2. Єлизар Дирда (Миколаїв)
3. Олег Кокоровець (Київ)
3. Яніслав Корецький (Львів)
1. Аліна Полозюк (Миколаїв)
2. Кіра Пронь (Миколаїв)
3. Валентина Дерменжи (Київ)
3. Мілана Степовик (Миколаїв)

Як повідомляло Інше ТВ, Золотий дубль шаблістів з Миколаєва на чемпіонаті України U-23 2024: Богдан Боговін та Олександра Бондар захистили свої титули чемпіонів України (ФОТО)

Також повідомлялось Чемпіонат України U-23 з фехтування на шаблях: усе золото їде в Миколаїв (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube